Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kötelező tantárgy a...

Miért kötelező tantárgy a kémia gimiben?

Figyelt kérdés
Nem hiszem, hogy alapműveltséghez tartoznának az optikai izomériák szerves vegyületeknél. Sőt, ha megkérdeznénk bárkit az utcán, fingja nem lenne hasonló anyagról 99/100 embernek. Mondjatok érveket, miért kötelező mégis, kíváncsi vagyok :)

2023. jan. 17. 17:33
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
63%
Napokig lehet sorolni a sok hasztalan információt amit tanítanak. Nem csak feltétlen kémia, lehetne itt szó bármilyen tantárgyról. Nekünk gimnáziumban 10. év végén véget ért a kémia, eddig szerintem kibírható. Én minimális tanulással hoztam egy 4-5 körüli átlagot, de az tény, hogyha most kellene kitöltenem egy 10.-es kémiadolgozatot 2 év múltán, legjobb esetben valószínűleg kettest írnék.
2023. jan. 17. 17:45
 2/21 anonim ***** válasza:
53%

Mert az oktatási rendszerünk nagyjából 60 évvel kullog a jelenkor mögött.

Egy modern oktatási rendszerben is van ugyan valamennyi kémia, de csak alapszinten. Igaz, ott azért megjelenik az a bökkenő, hogy már 9.ben el kell dönteni mire szakosodnál és bizonyos tantárgyak ezáltal kiemelkednek, a többi háttérbe szorul, de ha erre fel van készítve a gyerek, akkor túlélhető.

Hát ez van. Ha nem tetszik, gyere ki te is a térre, többek között ezért is tüntetnek a tanárok.

2023. jan. 17. 17:46
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk a kémia szerintem pont nem haszontalan információ.
2023. jan. 17. 18:47
 4/21 anonim ***** válasza:
94%

Mert ha majd nyugger korodban olvasod a mosószer összetevőit, akkor tudni fogod miből van. Ha látod...

Amúgy nem, de hátha😃

2023. jan. 17. 19:03
 5/21 anonim ***** válasza:
94%
A kémiában mint tantárgyban egy csomó hasznos dolog van. Más kérdés, hogy általában nem ezekre helyezik a hangsúlyt:(
2023. jan. 17. 19:04
 6/21 anonim ***** válasza:
96%

Bármire mondhatod ezt, minek az irodalom, 99/100 ember se tudja az utcán felsorolni Petőfi korszakait.

Minek a matek, hiszen tudsz osztani, szorozni.

Általános iskola ahhol az alapműveltséget megtanulod.

Ahhoz hogy eldöntsed hogy mivel szeretnél a jöbőben foglalkozni, meg kell ismerned a tárgyat és nem csak a legfelszínesebb dolgokat.

Sokan még fakultáció választásnál sem tudják hogy merre fele szeretnének menni. Faktnál meg nincs annyi idő, hogy mindent bepótolj és felkészülj az egyetemre.

2023. jan. 17. 19:16
 7/21 anonim ***** válasza:
89%
A gimisek nagy része továbbtanul egyetemen, és sok szakon kémia az egyik felvételi tárgy.
2023. jan. 17. 20:49
 8/21 anonim ***** válasza:
87%
Mert mondjuk mit csináljon az, aki nyelvi tagoztan van, de orvosnak akar menni? Mert nem, nem csak biológia-kémia tagozatosokból lesznek orvosok, természettudósok.
2023. jan. 17. 21:21
 9/21 anonim ***** válasza:
77%
Én emlékszem milyen csalódott voltam amikor kiderült, hogy nem fogunk sokat kísérletezni xd
2023. jan. 18. 01:13
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Mert ez egy gimnázium, és nehogy ezt is az egyetemnek kelljen megtanítania annak, aki olyan irányba megy, hogy kell neki a kémia.

A gimnázium célja az, hogy felkészítsen arra, hogy onnan bármely szakra tovább lehessen menni.

2023. jan. 18. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!