Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem megy a gimi.. Mit tegyek?

Nem megy a gimi.. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Most félévkor megbuktam matekból és fizikából, 10.es vagyok. Mindennap 2,5 órát utazok a suliba és egyszerűen nincs energiám élni sem, nemhogy tanulni. Mit csináljak? Valami jó tanács?

2023. jan. 18. 18:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem te vagy az egyetlen aki így járt. Menj át esti rendszerű képzésre, ott is tanulni kell de picit kevesebbet és az utazás sem élsz ilyen megterhelő! 2,5 óra nagyon sok utazás! Miért enm vagy kolis?
2023. jan. 18. 18:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Utazás közben nem tudsz tanulni? Pont egy olyan kényszerhelyzet amiből nem tudsz kilépni, így kénytelen vagy lefoglalni magad. Tiktok pörgetése helyett a könyvet is átlapozhatod legalább egyszer.
2023. jan. 18. 18:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
2,5 óra rengeteg csak utazásra. Más opció nincs, pl közelebbi gimi, koli?
2023. jan. 18. 18:32
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi utazás egy felnőtt embernek is sok, nemhogy egy gyereknek. Keress közelebbi iskolát. Vagy legyél kollégista. Vagy legyél magántanuló, ennyi idősen már tudnod kell mindent egyedül is tanulni. Magántanulóként is bejárhatsz amúgy órákra (esetedben matek-fizika mindenképpen), csak mindenből félévente vizsgázni kell. Így is utazni kellene, viszont azért nem mindegy, hogy minden nap 6-8 óra tanulás után még 2,5 órát utazhatsz is. Tudom, hogyan sokan mondták, hogy tanulj a vonaton, de én például soha nem tudtam idegen környezetben tanulni, nekem mindig is szükségem volt a saját csendes szobámra, rendes asztalra, rendes lámpafényre, irigyeltem is azokat, akik tudnak könyvtárban, vonaton, stb. helyen tanulni.
2023. jan. 18. 18:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Kolit is megpróbáltam de nem ment. Lehetetlen egy figura vagyok amúgy, minden, de tényleg minden idegesít, irritál. Osztályomat is alig bírom elviselni.
2023. jan. 18. 21:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Suli váltás. Közelebbi, könnyebb suliba. És lehetőleg ne matek tagozatosba :)
2023. febr. 24. 17:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!