Mennyire hasznos érettségi szempontjából?
Ezek nekem időpocsékolásnak tűnnek. Ami sokkal hatékonyabb lenne, ha töriből megvennél egy olyan könyvet amiben már benne vannak a kidolgozott érettségi tételek.
Angolból pedig le tudod tölteni a korábbi érettségiket, tanulmányozd azokat, szótározd ki őket, oldd meg a feladatokat. Emellett nézz angolul filmeket, youtube videokat, akár feliratozva, és ha egy szót sokszor hallasz, keresd ki a szótárból. Ne keress ki minden szót. Csak olyanokat amik bissza-visszatérnek. Emellett olvasgass rövid cikkeket téged érdemlő témakban. Pl kedbenc sztárod, stb. Ha van olyan szó ami felkelti az érdeklődésedet, nézz utána a jelentésének. Probáld megérteni a mondatot amiben a szó van. Ne szótározd ki az egész cikket, cikkenként csak 1-2-3 szót nézz meg. Akár minden nap csinálhatod ezt és hamarosan sokkal nagyobb lesz a szókincsed, és közben szinte észre se vetted hogy tulajdonképpen tanultál.
Szerintem sok fölösleges munkát fektet bele ha kijegyzeteli a 4 év anyagát. Ne felejtsük el hogy a töri érettségi egy egyszeri alkalom, nem akar történész lenni csak átmenni egy vizsgán amin úgyis mindenki átmegy. Élni is kéne, örülni hogy élünk, sportolni, barátkozni, stb.
Minél kevesebb energiát kell fektetni az ilyen kötelező de nem fontos dolgokba. A nyelvbe érdemes mert azt élete végéig használni fogja. Szóval nem mindegy az ár-érték arány. Kérdező, az időddel fizetsz, ami véges. Mondom ezt úgy hogy sok-sok egyetemi vizsgán átmentem már, meg kell tanulni az időddel jól gazdálkodni, minél kevesebb idő alatt minél többrt felszívni. Youtube csatornák is vannak amik segíthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!