Melyik éri meg jobban tovabbtanulás szempontjából ? Nem teljesen vagyok még képben
Lehet, hogy én értelmezem félre, de az a kérdésed, hogy lehet-e 123 pluszpontod valamilyen módon? Arra az a válasz, hogy nem, maximum 100 lehet. Ha több pontod lenne, akkor is max. 100-at kaphatsz.
Sajnos azt sem értem pontosan, hogy a 106 és a 123 hogy jött ki. Emelt érettségi esetében nem a százalékot kapod meg pluszpontként, hanem minden emeltért jár 50 pont. Az érettségi eredmények százaléka a maradék 400 pontba számít bele.
Illetve arra figyelj, hogy ha németből a nyelvvizsgáért kapsz pluszpontot, akkor az emelt érettségiért már nem (mert ugyanaz a tárgy). Viszont a töriért kapsz, tehát a 90 pluszpont összejöhet.
Egyébként ha többféle módon is számolhatják a pontjaidat, például azért, mert közeped, emelted és nyelvvizsgád is van egy tárgyból, akkor a felvételinél automatikusan a neked kedvezőbb, magasabb pontszámot kapod.
De tényleg lehet, hogy most én értelmeztem totál félre a kérdésedet, akkor ne haragudj. :)
Viszont ezzel a logikával a középnél meg +40 pont van a nyelvvizsgák miatt. Akkor is számíthatják a közeped pontjait, ha emeltezel, nem írja felül az emelt vagy valami.
De ajánlom a figyelmedbe a felvin található pontszám kalkulátort. Azzal sokkal egyszerűbb ilyeneket számolni.
Tényleg attól függ, hogy szerinted milyen százalékot érnél el az emelten. Szerintem számold ki a felvi kalkulátorával, hogy mennyi pontot kéne elérned az emelttel ahhoz, hogy jobban járj vele, és dönts az alapján.
Nekem angolból volt kétféle érettségim és kétféle nyelvvizsgám is, és engem például megnyugtatott a tudat, hogy két lehetőségem is van, és mindenképpen a jobb eredménnyel fognak számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!