Magyar nyelv mint idegennyelv érettségi??
Sziasztok!
11.es vagyok most a gimin,jövőre érettségizni fogok,és majd egy normális egyetemen szeretnék elhelyezni magam,lehetőleg magyarországon belül.Nem vagyok magyar állampolgár,a magyar,nem az anyanyelvem.Az ofőm és a magyar tanárom azt mondott 9.évelején,h léteszik olyan érettségi tárgy,aminek az a neve,hogy magyar mint idegennyelv.Meg is néztem az elmúlt évi feladatokat,és megoldható volt számomra.(az Oktatási Hivatalon fel vannak rakva ügye)
Viszont a mai Educatio kiállitáson egy oktatási hivatalos nő azt mondott,hogy nekem jövőre ugyanúgy kell érettségiznem mint a többi magyarok,és pluszra kell még egy tárgyból letennem,a magyar nyelv mint idegennyelvből.Szval magyar+matek+töri+egy választott tárgy+egy idegen nyelv+magyr mint idegennyelv...
Az lenne a kérdésem,hogy van e közötetek olyan ismerős,aki ilyen helyzetben van,vagy volt mint én,és hogy ez tényleg igaz-e,amit a nő mondott nekem.Kb senkit nem ismerem olyat,aki ilyen helyzetben van,mint én,szval nagyon örülnék ha kapnám minél több hasznos információkat.Előre köszi a válaszokért!!

Hívd fel az oktatási hivatalt és csak bennük bízz. Az tényleg fura lehet mondjuk, hogy ugye te magyarul tanulsz magyar suliban gondolom? Tehát akkor a magyar tényleg kötelező szerintem és akkor azon felül idegen nyelvnek megcsinálni lehet nem működik.
De tényleg telefonálj be az oktatási hivatalhoz, ott fognak tudni segíteni:)

A hatályos kormányrendelet szerint külföldi állampolgár a magyar érettségi
helyett magyar mint idegen nyelv érettségit tehet kizárólag középszinten.

Kedves Felizity!
Küldtem privátva egy üzenetet neked!Remélem tudtam segíteni.
Szia! Ezt el tudná küldeni nekem is?
És lenne egy kérdésem, ha a saját iskolámban nem tanítják a magyart mint idegen nyelvet tantárgyként, akkor vendégtanulóként kell egy másik iskolában érettségizni?
Előre is köszönöm a segítséget!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!