Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (Eger) kollégiumaiba mennnyi az esélye, hogy bekerülök?
A Sas úti koli tavaly ki volt lőve, mivel ott az ukrán menekülteket szállásolták el. A felvételi pontszám biztosan beleszámít a felvételid sikerességébe, de erről bővebben nem tudok nyilatkozni, mivel tavaly csak annyit jeleztek vissza, hogy felvettek-e vagy nem. Nem tudtuk meg, hogy mennyi lett a pontszámunk, és mennyivel vettek volna fel.
De a lényeg: engem első körben tavaly nem vettek fel, pótfelvételivel viszont igen. 131 km-re lakom, nekem sem volt semmilyen plusz szociális pontszámom. Tudok olyan szaktársamról, akit pótfelvételin sem vettek fel, ezért minden nap buszozik 2x másfél órát. Nekem idén szerencsém volt a pótfelvételivel, remélem jövőre anélkül is felvesznek.
Egerben nem túl nagyok a kollégiumok, sok a vidéki jelentkező, valamint a menekültek miatt a Sas úti most nincs használatban, de ez jövőre lehet változik. Én azt tudom neked tanácsolni, hogy mindenképpen készülj valami alternatívával arra az esetre, ha nem vennének fel. De persze lehet, hogy simán felvesznek már az első körben, ezt így nem lehet megmondani előre.
Ui.: én azt egy kicsit igazságtalannak érzem hogy nem mondják meg az adott illetőnek miért nem vették fel, csak annyit közölnek, hogy nem lett felvéve. A debreceni egyetem például egy elég korrekt válaszlapot küld, amin részletezve van az egyén pontszámra, és az adott kollégium felvételi ponthatára. De hát ez van, ettől még egy elég király egyetem az egri, legalábbis én szeretem.
Milyen kaliberű protekció kell ahhoz,hogy felvegyenek valamelyik koliba?
A katolikus lánykoliról mi a véleményetek?
Én fiú vagyok szoval éles tapasztalatom nincs, de több ismerősömtől hallottam, hogy egyetemi kolihoz mérten szigorú. Van kimenő, kötelező imádkozás, a nevelők pedig apácák. A többi kollégiumban értelemszerűen ilyesmik nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!