Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Megbukhatok, ha 2. félévben...

Megbukhatok, ha 2. félévben minden jegyem 1?

Figyelt kérdés

Ezt azért szeretném megkérdezni, mert most vagyok 10. osztályos, és mivel régóta tudom, hogy informatikában szeretnék tanulni, arra gondoltam, hogy az olyan tantárgyakra, amelyek nem fontosak számomra, mint pl. a kémia és a biológia, már nem tanulnék rajuk 2. felevben. Lehetséges ez (felteve, hogy az átlagom nem megy 2,0 alá) bukas nélkül? Természetesen továbbra is tanulnék a kötelező érettségi tárgyakra, mint a történelem és a magyar.

Miért? Miért nem?

2023. jan. 8. 19:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
1 hónappal évvége előtt be kell írni a bukásveszélyt, legkésőbb akkor lesz rá gondja, hogy ne hagyja meglógni.
2023. jan. 8. 20:56
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"1 hónappal évvége előtt be kell írni a bukásveszélyt, legkésőbb akkor lesz rá gondja, hogy ne hagyja meglógni."

Nekem volt olyan diákom, aki csak azért nem bukott meg, mert kicsúsztam ebből a határidőből. :)

2023. jan. 8. 21:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy, kolléga, ez nincs benne semmilyen törvényben, ez csak szokás, elvárás, de a jegyei alapján meg lehet buktatni.
2023. jan. 8. 21:51
 14/16 anonim ***** válasza:
88%

Pont a bioszt? Aztán a Teherbeesés kategória lesz a következő, ahova átmászol és megkérdezed a hülyeségeket...

Egyetlen embernek sem ártott még meg sem a biosz, sem a kémia alapok. Ideje lenne felfogni, hogy nem a jegyekért és %-okért tanulsz, hanem azért, hogy ne legyél segghülye.

2023. jan. 8. 22:10
 15/16 anonim ***** válasza:

"ez nincs benne semmilyen törvényben, ez csak szokás, elvárás, de a jegyei alapján meg lehet buktatni"

Hogy egy hónappal előtte értesíteni kell a szülőt? Nálunk a házirendben benne volt, ezért az igazgató nem engedte. Lehet, hogy elkezdhettem volna izmozni, de annyira nem volt nekem fontos, hogy megbukjon. És ha a házirendben benne van, akkor azért az máris kötelezi a tanárt, ha nem is törvény, nem? Mert talán valami törvényben benne van, hogy a házirendet mindenkinek kötelező betartania, nem?

2023. jan. 9. 17:28
 16/16 anonim ***** válasza:
52%

"hogy ne legyél segghülye"

Na de kolléga... ;-)

2023. jan. 9. 17:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!