BGE-n melyik a bölcsebb választás-e kettő esetén?
Figyelt kérdés
Kereskedelem és marketing kereskedelmi szakiránnyal:
vagy:
Pénzügy és számvitel (vállalkozási)
Melyik piacképesebb? Budapesten akarok elhelyezkedni utána, elég sok állást láttam a pénzügy és számviteli területtel kapcsolatban. Az idegen nyelvi oktatás sokat dob rajta pluszban, az a kereskedelem és marketing esetében elvileg nincs.
Aki esetleg tapasztaltabb tud hozzászólni tanácsként?
Köszönöm!
2023. jan. 5. 17:56
1/5 anonim válasza:
Szia! Én ugyan itt kermarkos vagyok. Nekünk is van 3 félév nyelvoktatás, plusz félévente ~40.000Ft-ért rengeteg nyelvet tanulhatsz akár a 0-ról. Én szeretem az irányt, elég nagy a túlképzettség, könnyű elvégezni. A pénzügy matekos része sokakat elrettent, így azt mondanám, belőlük kevesebb van és jobb esélyekkel indulsz az életnek. De végső soron mesterre mindkét szakkal hasonló irányokba jelentkezhetsz, óriási különbségek nincsenek.
2/5 anonim válasza:
Én alapképzést javasolnék, a foszknak nincs túl sok értelme, mindenhol a bsc-t végzetteket részesítik előnyben.
3/5 anonim válasza:
Az 1. vagyok. Bocsánat, nem láttam, hogy Foszkos linket küldtél. Az én infóm a Bsc-re érvényes, abból is a KKK karára. A foszknak alapból nem sok értelme van még a foszkosok szerint sem, de az elvégzése után (2 év) tárgyelfogadással nem 3,5 év lesz még pluszba a Bsc, hanem rövidebb, 2 év. Tehát összességében 4 év alatt végzed el az alapból 3,5 éves szakot. Könnyebb bekerülni, cserébe alacsonyabb minőségű oktatást, gyengébb tárgyakat tanulsz foszkon.
4/5 A kérdező kommentje:
Én egy mezei asszisztensként akarok utána elhelyezkedni, nem vágyom világmegváltó pozíciókra, nincs is hozzá készségem, ezért néztem a felsőfokú képzéseket.
2023. jan. 6. 09:06
5/5 anonim válasza:
Asszisztensi pozícióhoz általában az érettségi is elég, nem kíván nagy tudást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!