METU vagy BGE lehet jobb választás?
Hát szerintem nagy különbségek nincsenek, hiába vergődik a sok bgfes a gyakorin egész álló nap, hogy mennyivel különbek. Amilyen csajoknak ki van rakva a bgf facebookra meg insta bióba, hát nem valami zseniképző lehet az iskola az biztos...
Corvinus-ELTE párost céloznám be, utána biztosítéknak mehetnek
#1 És melyik a válasz?
Őszintén kérdezem, mert jártam a BGE-re, és egy kalap sz*rt nem ért, de legalább minden plázap**naj lehet már diplomája.
A METU-t nem ismerem közelről, de hasonlókat hallottam róla.
Kérdező, szerintem is jobban járnál egy Corvinussal vagy ELTÉ-vel.
Ezen mindig elmosolyodok, amikor 20 éves, tejfölösszájú tinik, akik a világukat nem tudják, vitatkoznak arról, hogy hol végezd el a gazdálkodási és menedzsmentet xDDDD, amikor a világ összes vezetője tudja, hogy aki erre a szakra megy, annak 99%-a csak be akar ülni egy irodai droid munkára, hogy utána diplomás dolgozóként lenézhessen mindenkit, aki diploma nélküli munkát csinál (plusz mehet az insta bióba). Hisz ő a BIG4/SSC világ junior kollégája, aki azért van, hogy minden csicska adminisztratív munkát a nyakába varrjanak.
De nézzük csak meg 2 egyszerű példával, biztos az fog számítani, hogy hol puskázod ki a menedzsment zh-t???
Kati az eltére járt, 3,5 éves szakot 4,5 év alatt sikerült abszolválnia egy hármasra. A képzés alatt nem dolgozott, végigbulizta, végigszexelte a képzést. Gyakorlati helyet nem keresett, ezért valami állami intézményben leigazoltatta gyorsan a gyakorlatot(NAV 4ever). Ezt egy dörzsölt HR-es egyből kiszúrja a cv-n. Nyelvvizsgát még mindig halogatja, hisz úgyis amnesztiát kapott.
Legyen a másik jelöltünk Juliska. Juliska nem ment olyan jó egyetemre, legyen mondjuk a Kodolányi. De Juliska Katával ellentétben nem szégyellte a munkát, elment mondjuk a Gucci boltba, ahol aktívan használta az angol és a mandarin alapszintű tudását, amit az erasmuson szedett magára, mert próbált minden lehetőséget kihasználni az iskola alatt is.
Kata már lenézően kuncogna Juliskán egy állásinterjún, mikor Katának megköszönnék a részvételt, és bánatosan hazakullogna.
Mi jön le egy munkáltatónak? Juliska:
Dolgozott. Tök mindegy hogy hol. Tehát tud kommunikálni, csapatban dolgozni, lehet őt terhelni és szorgalmas. Használta a nyelvtudását, nyitott a világra, tehát talpraesett. Beszél nyelveket, ami a multik világában aranyat ér. Ja, hogy nem az eltén tanulta a menedzsmentet? Ki nem szarja le? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!