Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerinted megérdemlik a...

Szerinted megérdemlik a tanárok a fizetésemelést? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Figyelt kérdés

2022. dec. 23. 16:56
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
65%
Diploma nélkülieknek sem kellene 200 alatt keresni.
2022. dec. 23. 17:46
 12/32 anonim ***** válasza:
96%
Mindenki megérdemelné, ha a minimálbér úgy lenne meghatározva, hogy egy végzettséget nem igénylő munkáért is legalább nettó 350 körül keressen. Régen én is mindig úgy gondoltam, hogy a tanárok milyen sok szabadidővel rendelkeznek és milyen laza a munkájuk. Aztán úgy alakult, hogy egy tanárnő lett a szomszédom úgy 10 éve. 3 éve hagyta el a pályát, közel 20 év után. Nem mondom, hogy minden tanár olyan, mint ő, azt sem , hogy mindegyik megdolgozik a pénzéért. De az biztos, hogy ha megfizetnék őket és az oktatási rendszer is tudna alakulni a mai igényekre, akkor sokkal több olyan gyerek tudna az iskolákból kikerülni, akinek nem a közmunka, a segély, az influenszer vagy a gengszter életmód lenne a cél. Nagyon összetett dolog ez. Az biztos, hogy gyorsan nagy változásokat nem lehet elérni, bevezetni. De az elmúlt években minden szempontból leépülést látok magam körül olyan dolgokban, amire álmodtam sem gondoltam volna.
2022. dec. 23. 18:09
 13/32 anonim ***** válasza:
97%
Hogy lehet ilyet kiírni hogy 'ha nem, miért nem?' az a legnagyobb probléma hogy az emberek tényleg nincsenek tisztában azzal hogy egy tanárnak mennyi feladata is van valójában és amikor azt mondják hogy rengeteget dolgoznak akkor nem hiszik el az emberek. Miért hazudnanak amúgy mi értelme lenne? Én idén szeptemberben kezdtem az összefüggő gyakorlatomat de már az első pár hét után tudtam hogy én ezt nem fogom csinálni ennyi pénzért. Tanítok aztán hazajövök és estig a laptop előtt tervezgetem a holnapi óráimat illetve magánórákat tartok. Aztán hulla fáradtan fekszem le es az egész kezdődik elölről másnap. Jó nyilván évek múlva kevesebb lenne a felkészülési idő de én azt nem fogom megvárni, köszi. Mesterdiplomával, 6 év egyetem utan azt hiszem mar csak a feltételezés is gáz, hogy nem erdemelnék meg. De ahogy írta is valaki előttem, az értelmesebb réteg lelép, és ilyen tudással en sem félek, hogy ne tudnék máshol elhelyezkedni. Tényleg a legszörnyűbb az egészben az hogy a szívemhez nőnek a diákok es sajnálom hogy az a sok jó ember aki tanítaná őket az mind elmegy. Legalábbis el fog.
2022. dec. 23. 18:20
 14/32 anonim ***** válasza:
91%

Rengeteg oka van annak miért kéne emelni a fizetésüket.

Kezdve azzal,

hogy különben elfogynak a tanárok,

a terjedő sötétség hullámmal ellentétben a tanári munka nem könnyü és nem heti pár óras munka,

Egy olyan munka körben ahol legalább egy de van, hogy több diplomávval rendelkezők dolgoznak valamivel jobban meg kéne fizetni mint a gyártósori dolgozókat

Ország működésének szempontjából fontos az oktatás

Nem szabadna egyetlen munka körben sem olyannak lennie, hogy kötelezően le kell vizsgázni, minősülni kell aminek eredménye az órabér csökkenése és a kötelező munka óra növekedése

Ezenfelül az oktatási rendszerrel sem ártana foglalkozni nem mindig csak a pénzen rugózni. De persze csak a vak szajkózása megy a betanított szővegeknek.

2022. dec. 23. 20:23
 15/32 anonim ***** válasza:
19%

Megérdemlik azért, mert végül is sokat dolgoznak és sokat tanultak.

Nem érdemlik meg azért, mert olyan anyagot oktatnak, ami egy kalap szar, haszontalan fos.

Az másik kérdés, hogy a jövőben mennyi tanár lesz vagy nem lesz, én a ma dolgozó tanárokra értettem ezt.

2022. dec. 23. 20:43
 16/32 anonim ***** válasza:
93%

"Nem érdemlik meg azért, mert olyan anyagot oktatnak, ami egy kalap szar, haszontalan fos."

De ezt nem ők határozzák meg. Ezért is tüntetnek.

2022. dec. 23. 20:47
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szőrnyű, hogy 2022-ben is ott tartunk, hogy van aki 200 ezer alatti nettoból gazdalkodzik. Pedagógus vagyok, de szerintem ezt senki nem érdemli meg, egyik szakma/diplomás sem. Ebből ma már egy albérletet sem lehet kifizetni..
2022. dec. 23. 21:15
 18/32 NTBS ***** válasza:
100%
Megérdemelnék, de most is csak pótlékot emelnek majd.
2022. dec. 24. 06:54
 19/32 anonim ***** válasza:
21%

"De ezt nem ők határozzák meg. Ezért is tüntetnek."

Most nem találtad fel a spanyol viaszt, nem mondtad meg a tutit. Viszont egészen biztos vagyok benne, hogy az a tananyagmódosítás amit akarnak, az sem lenne igazán jó. Igazán jó tananyag az nem lesz szerintem sosem ebben az országban. Ha kicsit átszabják az anyagot, akkor a baromi szar anyag az kicsit kevésbé baromi szar lenne.

Ettől függetlenül mondom neked, hogy mindegy miért szar az anyag, egy tanárnak az lenne a dolga, hogy érdemi hasznos dolgokat tanítson a tanulóknak és akkor megérdemli azt a kitüntetést, hogy a jövőt építi. De ha olyat tanít, ami az érettségiben kell, de azután annak rendje módja szerint el is felejtik az emberek (MERT NINCS RÁ SZÜKSÉG), akkor ne mondja senki, hogy a jövőt ők építik. Még az egyetemi szakok nagyrésze is felelsleges dolgokból áll, a hallgatók felét is kiszórhatják feleslegesen túltolt tantárgyakkal.

Azt meg el ne hidd, hogy itt jó anyag lesz bármikor is, még ha el is fogadnák a tanárok követeléseiket, amikről nem tudjuk, hogy el lesznek e fogadva valaha is.

A magyar tananyag egy fos és érdemi változást ne is várjunk.

2022. dec. 24. 16:23
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

"Ha kicsit átszabják az anyagot, akkor a baromi szar anyag az kicsit kevésbé baromi szar lenne."

"A magyar tananyag egy fos és érdemi változást ne is várjunk."

Tehát szerinted az a jó stratégia, hogy ülsz a sz@rban.

"hogy mindegy miért szar az anyag, egy tanárnak az lenne a dolga, hogy érdemi hasznos dolgokat tanítson a tanulóknak "

Elő van írva, hogy mit KELL tanítania. Nem taníthat akármit.

De erről nem ő tehet. Továbbra is olyan miatt hibáztatod a tanárokat amikről egyáltalán nem ők tehetnek.

2022. dec. 24. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!