Van joga ahhoz egy tanárnak,hogy ne tanítson?
Középiskola. A történelem tanárunk egyszerűen mondva nem tanít semmit. A felsőbb évfolyamok is ezt mondják, volt olyan osztály, aki átküzdötte magát egy másik, történelemszakos tanárhoz. Hogy fogunk így érettségit tenni történelemből?
Egyébként a tanár hadtörténész, és szerintem egyáltalán nem érzékeli a problémát.
Vannak ilyen tanárok, igen. Nálunk is van. Bejön, elmeséli, hogy mit csinált a hétvégén. Sztorizgat, aztán kicsengetnek.
Értem én, hogy keveset keresnek, de ez akkor is baj! A gyerek meg nem fog önállóan tanulni óráról órára, akkor inkább tanul azokra a tárgyakra, ahol a tanár komolyan veszi az iskolát. Felnőtt sem tanulna önállóan, ne vicceljetek már!
Persze lehet szólni, de hogy fog-e valami történni? Annyira tanárhiány van, hogy kirúgni nem fogják. Viszont azt el lehet érni, hogy pikkelni fog az osztályra, és tetejébe még jó rossz jegyeket is fog adni mindenkinek.
"azt el lehet érni, hogy pikkelni fog az osztályra, és tetejébe még jó rossz jegyeket is fog adni mindenkinek."
Vagy azt, hogy veszi az adást, és tudni fogja, hogy a sok csoportja vagy osztálya között van legalább egy olyan, amelyiknek az óráira érdemes készülnie, mert (legalább valamennyire) tényleg kíváncsiak. Ebben persze benne van az a kockázat is, hogy számon is fogja kérni az anyagot és abból gyengébb jegyek is születhetnek, úgyhogy ha eddig csak úgy beírt valami négyeseket-ötösöket pofára, hogy legyenek jegyek, akkor ez most majd negatív irányba változhat...
Egy óra lezajlása:
Amikor tananyagot veszünk, akkor sokan nem értik mit magyaráz, és azt is össze vissza teszi. Az utóbbi órákban (heti 2 óránk van) filmet néztünk, amiből lényegtelen, a tananyagtól nyilvánvalóan független kérdéseket tett fel. Semmi köze nem volt a filmnek a történelemhez.
Eddig egy TZ - t írtunk, azóta töriből csak 1 - 2 órán dolgoztunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!