A szombathelyi """ELTE""" diplomát már tényleg nem veszik komolyan a környékbeli cégek? Kerülik a munkáltatók?
Figyelt kérdés
A tanáraim azt mondták középiskolában, hogy ne oda menjek (gazdasági képzésekre mennék főleg, másodsorban a mérnökin gondolkozok), mert nem túl erős ismeretekkel fogok távozni, és ez már néhány év alatt lejött a munkaadóknak is... Inkább Veszprém vagy Sopron felé orientálnának.2022. dec. 20. 15:57
1/9 anonim válasza:
Hát... kaptam rá mosolygást már én is egy sárvári cégnél, nem mondom, hogy ok nélkül...
2/9 anonim válasza:
Ez most komoly? Miért? Miért lenne B-kategóriás az a Diploma? Erről van valakinek infója?
3/9 anonim válasza:
Úgy általánosságban: hát hogy nincsenek például érdemi saját kutatások, akár oktatói, akár, amit a hallgatók csinálnak, vagy őket bevonva csinálnak (hogy azzal is fejlődjenek/tanuljanak a diákok), tehát oktatók és hallgatók közösen. Nincs tehetséggondozás, vagy egyéb oktatási módszerek a frontális oktatáson túl, esetleg kevés a magasan minősített országos vagy nemzetközi szaktekintély: Prof, Dr., MTA doktor, stb. Ezektől lehet még ZS kategória is, nemhogy B… Ezek azért jól mérhető dologok, és sokféle rangsor nagyon jól mutatja a hallgatói és az oktatói nívót. Egy egyetem azért jóval komplexebb dolog annál, minthogy van néhány tanár, akik megtartják az órájukat (vagy még azt se) és kész… és ez csak néhány ok lehet a sokból.
4/9 anonim válasza:
A mérnöki képzés semmivel sincsen lemaradva Győrhöz képest... Nézd meg a szombathelyi mérnökhallgatók milyen eredményeket érnek el versenyeken.
Az meg hogy nem keresnek az hülyeség. Ha mérnökire mész, akkor le leszel szerződve egy céghez, ahol a gyakorlatodat végzed, szóval munkatapasztalatod is lesz.
5/9 anonim válasza:
Én Szhelyen tanulok pszichológiát és tökéletesen igaz. Van néhány jó tanár, de ezt kiemelni szerintem nem érdekes mert egy egyetemen a jó tanár a minimum. Viszont az az igazság hogy a legtöbb tanár lead valamit órán és aztán teljesen más anyagot kérdez vissza. Egyszóval sokkal többet kell visszaadnod mint amit kapsz (ami kb 10%). A szigorlaton kozli a tanar hogy amúgy fogalma sincs miről beszélek mert ő ebben nincs otthon. Ok. A tanároknak általában nincs kutatása a műhelymunka emiatt szenvedés. Vagy éppen olyan kutatása van ami baromi unalmas de nincs más választásod. Szóval kinkeserves az egesz, nagyon bánom már hogy idejöttem. Plusz semmi egyetemi élet nincsen
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a tippeket! Rákerestem a 4-es válasz alapján a szombathelyi mérnökhallgatók eredményeire! Sajnos a szombathelyi ELTE közgazdászokról így sem találtam viszont semmit... :( Voltam azóta a Soproni Egyetem Lámfalussy Kar nyílt napján, az mondjuk tetszett. Nagyon szimpatikusak és segítőkészek voltak, és az ottani diákok eredményeivel viszont tele van a Google. :D Szerintem oda adom be gazdálkodási és menedzsment BA-ra. Ha azzal van valakinek esetleg még tapasztalata, azt megköszönöm február 15-ig! :D
2023. jan. 23. 17:27
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi! De ezek a mérnökök, azt írtam is, hogy rákerestem és az OK, a közgazdászokra nem igen dobott ki semmit... a gazd.men. most jobban vonz, az lesz első helyen, és Sopron valszeg.
2023. jan. 23. 21:47
9/9 anonim válasza:
Mert amúgy nem sima eltes diplomát ad , hanem bele írjak hogy SEK?
Azt hittem hogy ott is kiállítják az eltes diplomát és kész🥲
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!