Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van értelme folytatnom a...

Van értelme folytatnom a szakot, vagy inkább váltsak?

Figyelt kérdés

Tanárin vagyok (most tekintsünk el, hogy ez már alapból nem éri meg). Ez az első félévem. Az egyik szakomon jelenleg 4 tárgyam (2höz volt előadás és gyakorlat is) volt a félévben. Ebből három bukó(kettő gyakorlat volt, egynél meg megbuktam gyakon, ezért nem mehetek szóbelire). Még van egy, amiből a gyakorlati jegyem kettes, a szóbeli meg fene tudja, még nem voltam. Ráadásul sooook az egymásra épülő, így eléggé borítékolható a csúszás, bár ha később minden tárgyam sikerül, akkor akár még meglehet, hogy tudom teljesíteni a képzési időn belül.

Viszont nem tudom, hogy van-e értelme ezt folytatni. Nem tudom, hogy a rossz időbeosztásomon ment el a dolog, mert tényleg rossz volt az időbeosztásom, azért azt lássuk be, vagy ez egyáltalán nem nekem való. Eddig úgy voltam vele, hogy a második félévet végig csinálom így, és meglátom, hogy megy, de a kövi félévben két darab hat kredites tárgyam lenne a mintaterv szerint, amiből az egyiket fixen nem tudom felvenni, a másik meg a szóbelin múlik, szóval lehet nem sok minden fog kiderülni, hogy mi volt a baj, érdemes-e folytatni ezt a 3. félévben, vagy inkább váltsak szakot.

Mit gondoltok?

2022. dec. 20. 12:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Melyik az a szak, ami megy?

Hány éves képzés?

Miért gyanítod, hogy talán az időbeosztás a gond?

2022. dec. 21. 05:50
 12/20 A kérdező kommentje:
Öt éves osztatlan képzés. Azért gyanítom, hogy talán az időbeosztás nem jó, mert kb másfél napok alatt próbáltam felkészülni a zh-kra mindig, mert azt hittem, hogy menni fog, lévén, hogy órán, házi feladatokban (mindig az adott óra napján csináltam az aznapit) meg tudtam csinálni mindig kb mindent.
2022. dec. 21. 08:34
 13/20 NTBS ***** válasza:
Folytasd, de sokkal több munkát kell beletenni.
2022. dec. 26. 08:12
 14/20 anonim ***** válasza:
Hát, azért ezt a félévet csináld végig, és aztán szerintem a következőt is. Legalább addig toljad, amíg bizonytalan vagy, hogy válts-e szakot, hátha változik majd. Nekem pl. az első félévem tragikus volt, mert csupa olyan tárgyam volt, hogy "Bevezetés a ...-ba", és mindenbe csak belekaptunk, olyan volt az egész, mint egy tartalomjegyzék, semmibe se lehetett belerázódni, máris jött a következő témakör, tiszta káosz (főleg egy bizonyos tárgyból). A második félévtől viszont egész más lett. Úgyhogy szerintem kicsit tarts még ki.
2022. dec. 26. 12:13
 15/20 A kérdező kommentje:
A következőt még mindenképpen végig kell csinálnom, csak akkor fogok tudni átmenni intézményen belül tanárira úgy, hogy az egyik szakomat cserélem. Csak úgy néz ki, hogy lehet nem fog segíteni a döntésben a második félév, mert két tárgyam lenne a következő félévben abból a szakomból, amit le "akarok" cserélni, és az egyiket 90% hogy nem fogom tudni felvenni, mert az egyik olyan tárgyamra épül, ami szinte biztosan bukó. A másik tárgy sorsa meg azon a szóbelimen múlik, ami még nem volt. És nem vagyok benne biztos, hogy kiderül számomra a második félévben teljesen reálisan az alapján, hogy a tárgyaim jobb esetben felét, rosszabb esetben egészét fel se tudom venni abból a szakomból, amit talán cserélni akarok. Inkább az a kérdés, hogy így van-e értelme húzni a döntést még egy évvel tovább.
2022. dec. 26. 15:36
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha a következő félévet még úgyis végig kell csinálnod, akkor még ne edd magad. Majd a következő vizsgaidőszakban. :D
2022. dec. 26. 15:41
 17/20 A kérdező kommentje:
Oké, és? Legrosszabb esetben ugyanott leszek, mint most. Legalább több időm van eldönteni. Jobb esetben félig meddig előrébb leszek, ami nem ad reális képet. A legjobb eset meg szinte esélytelen. :D
2022. dec. 26. 15:51
 18/20 anonim ***** válasza:
Én a helyedben most tanulnék ezerrel, és legközelebb mondjuk májusban kezdenék el ezen filózni megint, hogy ne szívja le teljesen az energiáimat a dilemma.
2022. dec. 26. 15:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Én kb az első 2 évemet elszúrtam tanárin, csúsztam is 2 évet, de eszembe se jutott volna feladni, pedig egyszer ki is penderítettek. Fel kell nőni az egyetemhez. Én a mostani fejemmel biztos nem mentem volna 20 évesen egyetemre.
2024. febr. 4. 13:25
 20/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi újság azóta? :)
2024. febr. 4. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!