Van értelme folytatnom a programtervező informatikus Bsc-t vagy iratkozzak ki?
Elkezdtem EKKE-n a proginfó bsc-t szeptemberben levelezőn. Főként papírszerzés gyanánt, mert már dolgozom a szakmában (home officeból), így úgy voltam vele hogy tudok tanulni is itthon munka közben. 23 éves vagyok, 5 éve érettségiztem, szóval a középsulis matek már elfelejtődött. Itt pedig olyan szinten nyomatva van a matek, hogy nem értem a nagy részét az elméletnek se amit meg kéne tanulni (definíciók) tele sok matekos jelöléssel. A gyakorlat még úgy ahogy megyeget mateking-ről tanulva, de ott nem magyarázzák el az elméletet, és a tömbösített előadásokon se nagyon értem meg. Próbáltam könyvekből tanulni a Kalkulust, meg a matek Logikát, de elég nyakatekert nekem, biztos kellenének alapok hozzá, ami meg már nincs meg.
Nem tudom, hogy feladjam, vagy küzdjek még? Végülis annyira elvette a kedvem az is, hogy használható tudást nem igazán adnak, csak nyomják a felesleges dolgokat, amik nagyon nehezek és úgysem használom a munkám során. Magán matektanárokhoz még középsuliban jártam, de nem sokat segítettek, amit megtanultam azt egyedül tanultam meg youtube videókból, és 4-esre érettségiztem középszinten matekból. De ugye itt egyetemen nem elég megoldani a feladatot, bizonyításokat is kell tudni meg érteni az egész elméletét.
Egyébként a jelenlegi fizetésem 450 ezer nettó havonta + nettó 400 ezer cafeteria 1 évre, pedig nem programozás területén vagyok, hanem "csak" üzemeltetésen, de ilyen fizetés mellett motivációt se érzek a sok nehéz/felesleges dolog megtanulására, hogy kellene diploma a szakmán belüli érvényesüléshez, illetve szenvedéshez az egyetem miatt.
Előbbrelépéshez talán jól jönne, de szkeptikus vagyok, hogy a gyakorlat egy idő után többet nyom a latba, mint a papír. Megéri próbálkozni?
Előrelépéshez jó, és kell is szerintem. Nyomasd, erőltesd.
Esetleg passziválj, és vedd át az alapokat 1 év alatt. Vagy haladj lasabban a szakkal, kevesebb tárggyal.
"kalkula konkrétan középsulis tananyag"
Ahha, azért vannak a tanegységek a matekingen az Analízis 1-2 alatt
😂
Ez?
Tökéletesen lerí, hogy sehol nem volt.
Nyomorék szarkupac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!