Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van értelme folytatnom a...

Van értelme folytatnom a programtervező informatikus Bsc-t vagy iratkozzak ki?

Figyelt kérdés

Elkezdtem EKKE-n a proginfó bsc-t szeptemberben levelezőn. Főként papírszerzés gyanánt, mert már dolgozom a szakmában (home officeból), így úgy voltam vele hogy tudok tanulni is itthon munka közben. 23 éves vagyok, 5 éve érettségiztem, szóval a középsulis matek már elfelejtődött. Itt pedig olyan szinten nyomatva van a matek, hogy nem értem a nagy részét az elméletnek se amit meg kéne tanulni (definíciók) tele sok matekos jelöléssel. A gyakorlat még úgy ahogy megyeget mateking-ről tanulva, de ott nem magyarázzák el az elméletet, és a tömbösített előadásokon se nagyon értem meg. Próbáltam könyvekből tanulni a Kalkulust, meg a matek Logikát, de elég nyakatekert nekem, biztos kellenének alapok hozzá, ami meg már nincs meg.

Nem tudom, hogy feladjam, vagy küzdjek még? Végülis annyira elvette a kedvem az is, hogy használható tudást nem igazán adnak, csak nyomják a felesleges dolgokat, amik nagyon nehezek és úgysem használom a munkám során. Magán matektanárokhoz még középsuliban jártam, de nem sokat segítettek, amit megtanultam azt egyedül tanultam meg youtube videókból, és 4-esre érettségiztem középszinten matekból. De ugye itt egyetemen nem elég megoldani a feladatot, bizonyításokat is kell tudni meg érteni az egész elméletét.

Egyébként a jelenlegi fizetésem 450 ezer nettó havonta + nettó 400 ezer cafeteria 1 évre, pedig nem programozás területén vagyok, hanem "csak" üzemeltetésen, de ilyen fizetés mellett motivációt se érzek a sok nehéz/felesleges dolog megtanulására, hogy kellene diploma a szakmán belüli érvényesüléshez, illetve szenvedéshez az egyetem miatt.

Előbbrelépéshez talán jól jönne, de szkeptikus vagyok, hogy a gyakorlat egy idő után többet nyom a latba, mint a papír. Megéri próbálkozni?

2022. okt. 21. 17:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%

Egy nagyon jó matematikai analízis jegyzet a T. Sós-Lackovich:

[link]

2022. okt. 22. 06:52
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Youtube Szabó Tamás videói nagyon nagyon sokat segítettek nekem is, tömény, picit gyors a tempó de csak a lényegről szól, feladatmegoldásokkal
2022. okt. 22. 11:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Apostol: kalkulus

Spivak: kalkulus

Az a helyzet hogy a matek tanulást nem lehet siettetni. Én most elölről kezdtem el a 9es anyagtól. Nem azért mert egyetemre akarok menni, hanem mert valamivel le a akartam kötni az agyam.

2022. okt. 25. 15:46
 14/20 A kérdező kommentje:

Sajnos továbbra sem megy, és elegem lett. Sosem voltam jó matekból, nem is tudom mit vártam, hogy egy ilyen szakra jelentkeztem így. Mindenesetre rájöttem, hogy nem való nekem ez, és beadtam a hallgatói jogviszony megszüntetési kérelmet a neptunban.

Azért köszönöm mindenkinek a segítséget.

2022. nov. 3. 05:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rosszul döntöttél. Minden egyetemistának van olyan tárgya amiből rohadt szar és utalja az egészet, mégis megcsinálja valahogy. Az egyetemi matek csak gyakorlás kérdése. Én egy sima 4es kozep matekkal mentem Infos szakra mégis megcsináltam a matekot. A munka során is találkozol nehézségekkel, nem a kifogásokat kell keresni.
2022. nov. 8. 19:13
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól döntöttél. Én is a matek miatt (is) hagytam ott a kémiát. Én igazán érteni szerettem volna, de arra az egyetemen nincs idő. A matek előadásokból egy kukkot nem értettem. Az egyetemre már úgy kène odamenni, hogy előtte végignyálazol egy kalkulus könyvet.
2022. nov. 8. 22:24
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Okt 21 és nov 8 között mi történt?

Még csüszással is megérné befejezni. Vagy próbáld meg a mérnökinfót levelezőn egy "gyengébb fősulin".

2022. nov. 8. 22:57
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért jön mindenki a mérnökinfóval? Előbb egy stabil matek tudásra kellene szert tenni. És az rengeteg idő. Vajon megéri-e? Nem lehet mindenkiből mérnök. Nem lehet mindenkiből jó mérnök.
2022. nov. 8. 23:06
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha azért még érdekel ez a kalkulus dolog: én is tökkezdő vagyok, egy kis határértékes dolog ugyan volt az egyetemen, de mindig is úgy éreztem, hogy valamit kihagynak. Persze nincs mindenre idő. Ugyan nem tanultunk integrálni deriválni csak fel-felvillant a diasoron mindenféle fura jel. Aztán mintha lett volna valami tétel meteón amiben volt ilyen integrálós jel, mi meg nem tanultuk igazán hogy az mi. Földtudományra jártam és elvileg hasznos dolog ez az integralos deriválós dolog, erre épül a mostani világunk, de egyetemen nagyon nehéz megtanulni, mert nem magyaráznak jól, mert hát rohanni kell. Kell egy jó kis könyvecske. Sajnos csak most találtam rá. Douglas Downing:Calculus the easy way. Le lehet tölteni a netről. Még csak az elején tartok, de elég érthetően elmagyarázza a dolgokat, egy-két dolognak kellett csak utánanéznem videókból, pl. a sandwich theoremnek. Spivakkal az a baj hogy sztem az nem jó nekünk kezdőknek. Előbb kell hogy legyen valami fogalma az embernek a dolgokról, aztán ha valaki nagyon a dolgok mélyére akar menni, olvassa Spivakot, Apostolt. Már nem járok egyetemre, szabadidőmben tanulok de nagyon élvezem. Valahogy mindig is idegesített ez az integrálós deriválós dolog. A könyv még humoros is, és van egy kis sztorija is.
2023. jan. 8. 20:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Még ez is jó: [link]
2023. jan. 8. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!