Mi vesz rá arra egy embert hogy matek tanár legyen? :D
Ne haragudj, de attól még, hogy te ostoba vagy a matekhoz, nem kell másokat lenézni, akik szeretik.
Kicsit vicces, hogy a matekot fikázod, közben meg Internetet használsz, tévét nézel, és gondolom mobilod is van. Szerintem neked fogalmad sincs, hogy ezek mögött a dolgok mögött mind-mind ott van a matematika. Ne érts félre, nem azt mondom, hogy csak az netezzen, aki érti a matekot, de akkor legalább ne nézze hülyének azt, aki ezzel foglalkozik.
A rengeteg képlet megjegyzésének egyik fő módszere: az összefüggések megértése és a képletek többszöri másolgatása.
Hogyan lettem alkalmazott matematikus?
A középiskolában én voltam az osztály legjobb matekosa, aki mindig mindent értett, és bármikor segített az osztálytársainak. Reál érdeklődésű voltam, szerettem. Amikor szakot kellett választani, akkor azt választottam, ami a legjobban ment, és aminek a legtöbb köze van a többi reálos tárgyhoz. Aztán az egyetemen nem nagyon volt más, mint matek.
Kérdező, biztos vannak olyan matematikai kérdések, amik téged is érdekelnének. Vannak-e számok a valósokon kívül? Hogyan definiálhatnánk egy parabola meredekségét? Tényleg találkoznak a párhuzamosok a végtelenben? Milyen a négy dimenziós tér? És még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!