Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 17 éves vagyok 2012ben kezdtem...

17 éves vagyok 2012ben kezdtem az iskolát és meguntam végleg. Mindenképp ott hagyom. Beszélek németül angolból középfok is megvan. Nekem ennyi bőven elég. Munkám már lenne is. Azt olvastam aki 2012-Ben kezdte az iskolát az?

Figyelt kérdés
18 éves koráig tankötelezett. Ez igaz? Ha az igazgató nem jelenti akkor a hatóság tesz valamit? És ha jelenti?
2022. nov. 26. 22:16
1 2 3 4 5
 11/41 NTBS ***** válasza:
100%
Ne hagyd ott. Legalább az érettségit csináld meg.
2022. nov. 27. 10:18
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd abba, kérlek! Nagyon meg fogod bánni később, és tényleg buta maradsz mint a s*gg. Nem olyan kibírhatatlan, később sokkal szarabb lesz egy érettségi nélkül betölthető állásban napi 10-12 órát sz*pni, mint most napi 6-7 órát végigülni
2022. nov. 27. 12:11
 13/41 A kérdező kommentje:
3 kérdés: Miért ne tudnék magyarul?(Milyen nyelven írok éppen?) Miért ne lehetne jogsim?(van) Miért ne tudnék cigit venni? ( tudok)
2022. nov. 27. 19:34
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

#13 Szuper! Akkor elmehetsz pizzafutárnak, utána GLS futárnak aztán meg kamionosnak.

Meg is van a terv és meg van oldva a probléma.

2022. nov. 27. 19:59
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem tudsz magyarul, mert nem helyesen használod a nyelvet. Ezért kéne még tanulnod, hogy ne röhögjenek körbe mindenhol.
2022. nov. 27. 23:17
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
8 általánossal csak a legalja munkákra fognak felvenni. Semmit nem számít a nyelvtudásod, ha még érettségid sincs. max. annyi előny, hogy külföldön felvesznek valami nagyon gagyi munkára.
2022. nov. 27. 23:19
 17/41 anonim ***** válasza:
81%
Nem is kell költőnek lenni, hogy tudj helyesen írni. Elég nyelvtanon odafigyelni. Anyanyelvűként annyira nem lehet bonyolult, ez az "ocsmány nyelv"... Nonszensz egyébként a gondolkodásod is.
2022. nov. 28. 09:44
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Érettségi nélkül még a CSOK se jár nemhogy munka. Egy osztálytársamnak egy év lett volna, otthagyta az iskolát,van szakmája is, de érettségije nincs. El is felejthette a munkát amit a szakmájával végzett volna, mert érettségi nélkül köszönik szépen nem kell sehova, kivéve a helyi kisboltba éhbérért, jóval kevesebbel, mint akiknek van érettségi plusz hivatalos bolti eladó szakma, mert eredetileg nem ez van meg neki. Van egy mondhatni komolynak tűnő, másfél éves kapcsija, hiába vennék fel a CSOK-ot, nem tudják, érettségi nélkül köszönik szépen nem kell. Külföldön se járt nagyobb sikerrel, mikor próbálkozott. Még annyira se fognak emberszámba venni, mint egyébként abba vennének, hisz ott utolsó emberként fognak rád nézni, aki oda végzettség hiányában kell. Nehogy azt hidd hogy németben milliomos lesz bárki érettségi nélkül, fix munkahely nélkül, amibe nem fog belebetegedni szó szerint x év múlva. Egy szintén 10 osztályt végigbukdácsolt ismerősöm most a szalagnál áll, utolsóként kezelik, 12 órás műszakot áll végig, mindenkinek a csicskása, és ide se vették be örök életére. Ha ennyire megy a nyelv nem lehetsz hülye gyerek, csak a felfogásod rossz. Én a helyedben már végigcsinálnám, mennék magán tanulónak vagy valahogy kihúznám 250 órával azt a hiányzást, csak legyen a kezedbe az a papír. Mellesleg, igen megnyílna előtted a világ, ha a nyelvtudásodat nem a szalag mellett hasznosítanád, hanem továbbmennél vele. Nem,nem tanárnak, de van egy tanár ismerősöm aki félállasban tanít-félállásban pedig fordító. $z@rosra keresi magát vele, és csak fél lábbal van benne a tanításban. Megtehetné azt is, hogy csak a fordításnak él, de gondolom valahol szereti is ezt az oly sokak által utált szakmát, azért nem lép ki belőle csak fél lábbal. De nem is kell feltétlen +10évet ott ülni, ha egy alapszakod lesz ami a nyelvekhez köthető, már jól járnál. Ha meg mégtöbbet teszel bele mégjobban jársz. Használd az eszed és ne a kis kapukat keresd, jobban járnál. Esetleg ha valami szakmát kitanulnál, ami 2 év vagy esetleg 3, és mehetnél vígan külföldre. De ez így necces. Ez a jófej ismerős is bármikor kitehet ha azt mondja nincs végzettséged, és ott egy ember akinek meg legális szerződése lenne végzettséggel együtt. Ha nem csak tengődni akarsz egy gyárban macinaciba, kócos zsíros hajjal, cigivel meg hellel a kezedben amit 2 óránként lenyomsz, hanem normális életet akarsz akkor ez nem a te utad, de ha ezt szeretnéd akkor menjél. Mellesleg, ha egynap a párválasztádhoz kerül a sor, nehogy azt hidd, hogy egy anyagilag független ember fog kiemelni onnan, hacsak nem vagy szerencsés meg egy k...@. De millomos csávó nem fog utánad kapkodni abban biztos lehetsz, de még csak a normálisabb fajta sem. Márha egyáltalán csaj vagy. De ha nem akkor pláne ne számíts ilyenekre.

Személy szerint sosem jöttek be azok a srácok akik lenéztek azért mert tanulok, és nem a szalag mellett vagy egy gyárba 12 órázok, hanem tanulok és céljaim vannak, amíg ő meg van elégedve a jelenlegi gyáras munkahelyével ami tönkreteszi, nincs pénze arra se hogy egy albérletbe elmenjen hanem a családja nyakán csüng, se jogsira sincs se idő se pénz, se egy fogszabályzóra, de még csak élelmiszerre se, és persze félretenni se tud, olyan hű de jó a fizetése, de mikor felhozom hogy egy jó érettségivel miért nem negy tovább egyetemi szinten a szakma irányába, jön a kérdés hogy minek tanuljon? Végülis nem járt volna rosszul fél millás kezdő fizuval, ha kég kb 4 évet lehúz egyetemen. De ha neki jó így🤷‍♀️neked szimaptikus lenne egy olyan alkat párkapcsolatra pl, akinek se céljai, se elképzelései a jövője iránt? Szimpi lenne az, hogy heti 6 nap meló tizen órákba hulla fáradtan kiégve hazaesne, de kenyérre se lenne pénz hó közepén, nemhogy arra, hogy haladjatok az életben? Mert igen, ez is fontos, hogy egyről a kettőre lehessen lépni a partnerünkkel. Nem az eltartásról van szó, hanem a haladásról meg a megélhetésről, életszínvonalról.

Legálisan egyébként nem vehetnél cigarettát, 17 évesen igen igen kötöttek a jogaid. 18tól kvázi azt csinálsz amit akarsz, de nehogy azt hidd hogy akkor ugyan annyi felelősséged lesz majd mint 16-17 évesként, pláne ha magadat akarod eltartani, mert ha azt hiszed az gyerekjáték, akkor igen nagyot fogsz majd zuhanni. 17 évesen még ahhoz is szülői engedély kell hogy egyáltalán dolgozz, nemhogy külföldhöz. Ott ki lesz a hivatalos gyámod amíg be nem töltöd a 18-at?

Szerintem fontold meg még ezt a dolgot, vagy akkor menj el esti suliba, építs fel valamit itt, legalább tegyél félre ha már ki akarsz menni külföldre, mert ha a szüleidet ennyire nem érdekli mi van veled, nemhiszem hogy majd milliókat fognak neked utalni, hogy el tudj indulni.

2022. nov. 28. 17:46
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Lehet rettentő búmernek fog hangzani, pedig 25 alatt vagyok, de ha abbahagyod a sulit, elcseszed az egész életed. Legalább érettségizz le, és ha az megvan, már eleve sokkal előnyösebb helyzetben vagy és használhatod a nyelvtudásod. Érettségi nélkül a közelébe nem kerülsz olyan munkának, ahol idegennyelvtudás kéne. Aztán ha van érettségid, még 10 év múlva is tanulhatsz tovább, de ha nincs, akkor megvan kötve a kezed, nem fogsz tudni sehova jelentkezni.
2022. nov. 28. 19:05
 20/41 A kérdező kommentje:
Huuu a kérdésre csak első válaszok adnak választ. Miért lenne nonszensz a gondolkodásom amiért utálom ezt a nyelvet a magyart az országgal együtt? A CSOK-ot hagyjuk nem akarnék gyereket erre az ocsmány világra elég hogy engem megcsináltak egy élőlénnyel nem basznék ki ilyen szinten mint pl velem a szüleim. Ezért is mondhatja bárki hogy a gondolkodásom off vagy rossz a magyarom, megsúgom az angolom nyelvtanilag helyesebb többre tartom azt a nyelvet ennél.
2022. dec. 2. 01:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!