Egyetemista létemre lehetek motiválatlan annak ellenére hogy olyat tanulok ami érdekel?

3-as vagyok
Kérdező remélem nem érzed magad rosszul emiatt, de ha igen akkor nem csak te vagy így
Ma közölték, hogy az amúgy is 4 hétre rövidített vizsgaidőszakból már csak 3 lesz… Jelenleg annyi boldogít, hogy ezért a sok szarért nem fizetek és államin vagyok. De hogy az egyetemi léthez nincsen kedvem, meg bejárni és csinálni bármit is vagy akár csak tanulni leüljek. Ha szereted a vidámparkot ez neked való. Olyan mint egy szar hullámvasút, ahol lassan vontatnak felfelé es hirtelen elfogy és csak zuhansz lefelé, aztán megállsz az egész allján

7-es: Pont jónak írod. 3 évig jártam tisztire, a PTE-re úgy, hogy 40+-os vagyok. Tudom, hogy általánosságban milyen a felső oktatás (is) Magyarországon, de inkább nem jellemezném most.
Hát az első évfolyamon az anat, élettan, kórtan bicskanyitogató, de akit nagyon érdekelnek a részletek, az könnyebben megtanulja, mint az akit csak a "lényeg" érdekel. Az orvosin kicsit más a helyzet, mert mi van, ha úgy döntesz, hogy traumatológus, sebész, ortopéd,...szakorvos leszel. Ahhoz meg nagyon kell az anat (is). Én a "töltelék" tárgyakkal nem voltam kibékülve. Időhúzás, energiapocsékolás. Na meg a gyakorlat, ami képletek füzetbe rajzolgatása, színezgetése... bohóckodás 40 évesen. A felező szigót meg hagyjuk is...
Szóval megértem a problémád, de ha te tényleg orvos szeretnél lenni, akkor most is meg még utána is rengeteget kell tanulnod (egy életen át). Konferenciák, továbbképzések, publikációk... De akkor már azt, ami érdekel. Szóvak kitartás, hajrá!
Nekem elég a mentőápolói így "öregen", ha huszonéves lennék, család nélkül, megcsinálnám vagy így vagy úgy.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!