Mi történik, ha nem megyek be a vizsgára?
Figyelt kérdés
Következő félévben nem szeretném folytatni a szakot, amin tanulok. De vizsgázni sem szeretnék az egyik tárgyamból. Ilyenkor mi történik? Leadhatom a szakot így?2022. nov. 4. 12:22
1/9 anonim válasza:
Nem adhatod le. Kapsz egy nem teljesítettet és kreditbüntetést,
2/9 A kérdező kommentje:
És ha most kiiratkozom a szakról akkor az befolyásolja a későbbi jelentkezésem másik szakra?
2022. nov. 4. 13:01
4/9 anonim válasza:
Szerintem jobban jársz, ha már most kiiratkozol. Ha nem teljesíted a félévet, akkor biztosan nem kell kifizetned azt (legalábbis három ismerősömnek nem kellett). Az állam 12 félévet finanszíroz ha államilag támogatott képzésre nyersz felvételt, szóval ha jól tudom, a teljesített vizsgákkal már csak 11 maradna Neked. Én inkább megtartanám ezt az új szakra. :)
5/9 anonim válasza:
4. Mivel aktív a féléve, tárgyakat vett fel, nem lesz 12 féléve, ez már elvész.
6/9 anonim válasza:
5. Ezt nem is tudtam, köszönöm szépen az infót! Van néhány ismerősöm, aki szakot váltott, szóval tudom mondani nekik. :)
7/9 anonim válasza:
6. A szakváltással pontosan ez a helyzet. Az előző szak félévei elvesznek.
8/9 anonim válasza:
A kérdező esetét véve példának: ha esetleg végül nem megy be a kérdéses tárgy vizsgájára, de a többit teljesíti, akkor ha hasonló szakra menne át néhány megegyező tárggyal, el tudná ismertetni a teljesített tárgyakat? Vagy mivel a féléve nem teljesített, ezért a sikeres vizsgával befejezett tárgyakat sem ismerik el?
9/9 anonim válasza:
Átvétel esetén kredit átvitelt lehet kérni és a bizottság dönt, hogy a máshol elvégzett tárgyakat elismeri-e kredittel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!