Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Már meg sem védheti magát az...

Már meg sem védheti magát az ember?

Figyelt kérdés
Az a fiú, aki megszúrt egy másikat, az egész életét tönkre tette, a börtönnel. Viszont ha piszkálták, megalázták a társai, nem csoda, hogy egyszer elszakadt a cérna, nem??? És ráadásul olyan dologért bántották, amiről nem tehet. És nem mellesleg a másik fiúnál volt a kés, ezek hogy nem számítanak??? Ilyen országban élünk? Kíváncsi lennék, ha Orbán Doktorúr gyerekét terrorizálnák, akkor is ilyen büntetést kapna-e a kisviktorka...

2022. okt. 11. 19:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

4-essel értek egyet. Nem, nem jogos a késelőtől, hogy ez "védekezés" volt, de most is megy az áldozathibáztatás.

Engem is bántalmaztak suliban, szóltam OFŐnek, jártam az iskola pszichológushoz, szóltam az OFŐnek, a vége az lett, hogy amikor testileg is bántalmaztak, ÉN voltam a hibás, hogy nem ignoráltam. Miután elmondtam hogy mindenhol letiltottam, csak telefonon nem, akkor az volt a válasz, hogy na és telefonon miért nem? Azt akartam, hogy el tudjon érni?

Aztán mindketten ugyanazt a büntetést kaptuk, majdnem kirúgtak engem is (engem vertek, én nem ütöttem vissza).

Hát nagyon nincs ott se a társadalom, se az oktatás, hogy az ilyen incidenseket kezelni tudjuk, amit nagyon sajnálok.

2022. okt. 12. 06:52
 12/28 anonim ***** válasza:
54%

Bármilyen probléma van a gyerekkel az iskolában, azt a szülő felé kell jelezni. Ha a szülő nem együttműködő, és nem járul hozzá az iskokapszichológusi vizsgálathoz, illetve adott esetben a terápiához, az iskola nem tud mit tenni. Már persze ha van egyáltalán iskolapszichológus az adott intézményben (rengeteg a betöltetlen iskolapszichológusi pozíció).

Itt talán még az iskolapszichológuson túl klinikai szakpszichológusra is szükség lett volna, sőt netán pszichiáterre is. Ők adhattak volna szakvéleményt, hogy integrálható-e a gyerek vagy sem.

Szakvélemény nélkül nem rakhatja ki csak úgy a gyereket, de ha nincs vizsgálat, szakvélemény sincs.

A szülő együttműködése nélkül az iskola tehetetlen. Nincs eszköz a kezében.

2022. okt. 12. 07:17
 13/28 anonim ***** válasza:
75%

Az önbíráskodást minden modern jogrendszerben büntetik. Az nem védekezés, hogy "elszakadt a cérna". Ezen az alapon ugyanis bárki büntetlenül lekeverhetne egy másik embernek egy pofont az utcán, mert az illető idegesítette.

A lelki terror, zaklatás büntetése pedig nagyon nehéz kérdés. Nehezen bizonyítható, s az esetleges büntetési tételek, ha egyáltalán vannak, mindenütt a világban mérsékeltek. Fiatalkorúak esetén pedig különösen elnéző a büntetőjog az efféle cikizésekkel.

Legjobb megoldás a pedagógusok, iskolapszichológusok bevonása, vagy pedig ha ez nem vezet eredményre, az érintett tanulót át lehet vinni másik iskolába. Aki a büntetőjogtól vár eredményt, az csalódni fog.

2022. okt. 12. 08:29
 14/28 anonim ***** válasza:
0%

finoman is szólva:

Okés,nyilván nem tudjuk mi van a háttérben,persze hogy a gyerek bekattant hogy ha folyton verték-megalázták stb dolog,de kérdem én:

Mire volt jó??

Megértem hogy sérelmek,de MIÉRT?

Csak példa sok közül:

Tegyük fel,mész a utcán,egyik ember VÉLETLEN leköp téged mert nem figyelt,és aztán nyilván te beszólsz "te ...kalap,mi bajod van?".

Persze a ember nem érti,mert hozzád nem szólt,és ezért kialakul egy konfiltus,és az lesz a vége hogy bunyó van,de ekkor mizus?

Vagyis nemes egyszerűség te elő kapol egy bicskát,és nyakon szúrogatod vagy mi?

2022. okt. 12. 08:29
 15/28 anonim ***** válasza:
38%
Szomorú, hogy ez a törvény, mert sokkal jobb hely lenne a világ, ha el lehetne tenni láb alól azokat a férgeket akik mások akár verbális, akár fizikai bántalmazásában lelik örömüket, és űzik is rendszeresen. Dehát Orbánnak csak az számít, hány magyar állampolgár van, úgyhogy az ilyen selejtekre is vigyázni kell. Lehet lepontozni :P
2022. okt. 12. 08:32
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan iskolába jártam, ahol közölték a gyerekekkel, hogy ha valaki megüt, akár csak meglegyint egy másik gyereket, azonnal rendőrt hívnak. Nem is volt tettlegesség. Persze beszólogatások voltak.
2022. okt. 12. 08:36
 17/28 anonim ***** válasza:

Vagy meséljek egy jó sztorit a volt iskolámról:

Volt olyan gyerek,aki tipik fekete hajú nyomi gyerek volt.

Na mondom én,valamelyik gyerek cisnált valami hülyeséget és rá fogták hogy ő volt,és mindig cseztették mindenért,mindig leugatták,megpofozták,vagy ha senki se látta megverték..

vagy közeli iskoláról:

Mondom,az a iskolában kontrékan az volt hogy xy-re rá szálltak de kegyetlenül..

Volt olyan a iskolában hogy valakit azért vertekk meg,mert valaki ellopta a kajáját,és az xy-t úgy megverték hogy kórházba kerül.

2022. okt. 12. 08:36
 18/28 A kérdező kommentje:
Igen. De itt a MÁSIK gyereknél volt a kés (akit megszúrtak), azt hogy nem vizsgálják??? Hogy vihet be egyáltalán iskolába kést?
2022. okt. 12. 15:58
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Honnan veszed, hogy a másik gyereknél volt a kés? Ő ült nyugton egy padnál, és a támadó egyszercsak odament és megszúrta.
2022. okt. 12. 16:19
 20/28 anonim ***** válasza:
83%
Ez nem is konkrét önvédelem de mindjárt írok egy hosszú kommentet is róla.
2022. okt. 12. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!