Esélyegyenlőségi alapon a jövőben is járni fognak államilag támogatott félévek az egyetemen?
"A fogyatékossággal élő hallgató támogatási idejét a felsőoktatási intézmény legfeljebb négy félévvel megnövelheti."
ez a törvény szöveg.
ez is változott most, vagy marad?
az esélyegyenlőség pont azt jelenti, h. minden intézménynek erre tekintettel kell lennie.
eddig ez minden egyetemre vonatkozott.
Eddig 40 pontot adtak pl. esélyegyenlőség címén, most a SOTE már csak 5 pontot ad majd és ez így helyes!
Szóval semmi nincs kőbe vésve.
10 pont járt érte mesterképzésnél, engem ez érdekel.
és aki fogyatékkal él, attól ne sajnáld már, bmeg! annak van épp elég baja meg hátránya az életben!
5
akkor a gyerekesek se kapjanak plusz pontot!
meg senki semmiért.
attól még nekem is kell felvételizni, és a tudásomat mérik, ezek pluszpontok, plusz félévek.
ha irigyled, vakulj meg, vagy legyél autista, vagy bármilyen fogyatékos, aztán akkor beszélgessünk.
Szia!
Ez nem változott, továbbra is jár, csak jelezni kell az igényedet az egyetem felé, hogy szeretnéd igénybe venni a plusz féléveidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!