Egy szigorú hittantanárnak joga van beírni istenkáromlásért? Ha igen, milyen jogon?
Figyelt kérdés
Tehát, ha hallja, hogy valaki hangosan káromol.2022. okt. 5. 14:12
1/10 anonim válasza:
nem érdemes ezen idegesíteni magad
ha beírt akkor hadd örüljön, te meg szard le
majd amikor felnősz rájössz, hogy fiatalon túl sokat törődtél mások véleményével
2/10 anonim válasza:
Ha bibliailag téves a káromlásban elhangzott állítás, akkor persze.
3/10 anonim válasza:
Általában véve is, egyik iskolában sem nézik jó szemmel, ha az ember gyereke hangosan káromkodik. Az iskolai szabályzatban is benne szokott lenni, hogyan kell viselkedni.
4/10 anonim válasza:
Persze. Igazából ha káromkodsz, azzal nem is csak a hitoktatónak lehet baja, bármilyen tanár beírhat miatta.
5/10 A kérdező kommentje:
De az istenkáromlással és a felesleges esküdözéssel mi a probléma?
Kulturált ember nem káromolja Istent?
2022. okt. 5. 17:20
6/10 anonim válasza:
Ami nem létezik, azt nem lehet káromolni sem.
7/10 anonim válasza:
Gyűlöletkeltő, másokat megbotránkoztató beszédért simán.
Tudod, nekem hívőként rosszul esik, ha gúnyt űzöl a hitemből. Nem kell hinned, de az alap, hogy más világnézetét tiszteletben tartsd. Én sem üvöltöznék mondjuk egy muszlim környéket, hogy Mohamed egy ...., függetlenül attól, hogy másban hiszek.
8/10 anonim válasza:
Ha valaki gúnyt űz a másikból (ateistákból), az pont a vallásosak. Beleértve a keresztényeket is.
9/10 anonim válasza:
A hittan miatt azért nem aggódnék ennyire :)
10/10 A kérdező kommentje:
#7.
Én is hívő vagyok.
2023. okt. 3. 23:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!