Lehet kérvényezni, hogy más egyetemen végezzek el egy tárgyat, mint ahova járok?
Figyelt kérdés
Járok egy főiskolára levelezőn. Matematika óra ezáltál ritkán van (kb havi 1) és elég darálós is, így önszorgalomból elszoktam menni egy másik egyetem matek előadására, hogy valamit tudjak is. Meg van beszélve ez az oktatóval tud róla, megengedte, sőt én is ugyanúgy írom a zh-kat, mint a többiek csak nekem ez gyakorlás. A kérdésem az lenne, hogy erre lehet kérvényt írni, hogy elfogadják az itt töltött időt és megírt zh-kat egyfajta kreditbefogasként? Nyilván neptunba ez nincs lejelentve, nem is hivatalos, sok esélyt nem látok rá, hogy ezt bárki elfogadná, de egy kérdést megérhet a TO-nál? Lehet ebből baja az oktatónak? Köszi a válaszokat.2022. okt. 4. 19:19
1/8 anonim válasza:
Van olyan opció általában az egyetemeken, hogy áthallgatás. Ezt kérvényezni kell és engedélyezhetik. Vizsgázni is a másik egyetemen kell a tárgyból, a vizsga szigorlat nem lehet.Nézd meg az egyetemed tanulmányi és vizsgaszabályzatát és az ott leírtak szerint járj el.
2/8 anonim válasza:
Amit #1 ír, az lehet járható út, de csak akkor, ha előzetesen kérvényezed. Persze ahhoz még vizsgálni kell a tematika egyenértékűségét, a kreditszámot, tárgytípust, ráadásul egy illetékes bizottság dönt róla. Az viszont biztos, hogy így utólag már nincs rá lehetőséged.
Megkérdezheted a TO-n, de ugyanezt fogják mondani - és nyugi, a másik egyetem oktatójának nem lehet belőle baja. Értem, hogy nem szeretnéd bajba keverni, nagyon rendes tőle, hogy még a ZH-kat is kijavítja neked.
4/8 A kérdező kommentje:
Osztatlan mérnöktanár képzés elektrotechnika-elektronika spec. És villamosmérnöki matek órákra járok. Nagyjából a matek lefedi egymást a két egyetemen.
2022. okt. 4. 20:32
5/8 anonim válasza:
Szerintem ki tudod játszani, ennyire xar a matek oktatás? Mondjuk nálunk is az 😁 Hány félév matek van, melyikkel szenvedsz?
6/8 A kérdező kommentje:
2 féléves és a Matek II.-ről van szó. Nem az oktatással van bajom, hanem a tempóval, hogy egyszerre kell 4 havi anyagot leadni :(
2022. okt. 5. 15:10
7/8 anonim válasza:
Levelező az ilyen sajnos. Integrálás mátrix stb a matek 2?
8/8 A kérdező kommentje:
Nem. Az Matek 1. volt, de akkor is a módszer az volt, hogy más egyetemre jártam előadást hallgatni munka után, így mentem át.
2022. okt. 5. 16:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!