Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kérhet a szülő a támogatásért...

Kérhet a szülő a támogatásért cserébe garanciát az iskolától?

Figyelt kérdés
Elméleti síkon, ha egy, vagy több szülő, kifizetné a gimi fűtési költségét, amíg a gyereke ott tanul, elvárhatná cserébe, hogy a gyereke el is végezze az iskolát, "gondok" nélkül?

2022. okt. 1. 20:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem önmagában az botrányos hogy egy "állami" iskola pénzt kér a szülőktől azért, hogy biztosítsanak egy olyan közszolgáltatást, ami alapból jár, sőt, nem jár, hanem kötelezettség. Amíg tanköteles egy gyerek, addig iskolába kötelező (!) járnia. Hogy milyen iskolába jár, az már opcionális, de alapvetően az állami intézményekben ingyenes az oktatás. Abnormális dolog, hogy ezért pénzt kér egy állami iskola. Szerintem ez még büncselekmény is - ha már a vesztegés az. Ha pedig ennyire ki akarja magát szolgáltatni a szülőknek egy iskola, akkor annak bizony - szép vagy nem szép - lesz egy visszaélés vonzata. Nézzük meg, mi megy egy alapítványi/magán iskolában: ott nincs olyan hogy megbuktatjuk a síkhülye diákot, vagy pofára, szimpátia alapján osztályozunk. Na kíváncsi vagyok ez mennyire fog ízleni a az állami iskolában tanító tanároknak
2022. okt. 1. 22:03
 12/18 anonim ***** válasza:

"Tudok sulit, ahol az igazgatónak autószalon adja a kocsit, igen nagy kedvezménnyel.

De soha nem hangzott el, hogy a tulaj odajáró gyermekei előnyt kapjanak."

És akkor mi van? Nem azt állította senki hogy nincs ilyen, hanem hogy nem legális. Léteznek bankrablók, drogdílerek, gyilkosok is. Akkor szerinted az is legális, csak mert más is csinálja?

2022. okt. 1. 23:34
 13/18 A kérdező kommentje:

12.

Tessék. Te vagy az igazgató. A városban én vagyok az egyetlen autószerelő.

Elhozod a kocsid, megcsinálom, majd közlöm, hogy 5000. Pedig te is tudod, hogy csak a belerakott alkatrész listaára, nagykerben is 50000. A fiam meg a tanítványod.

Ekkor mit lépsz? De őszintén!

2022. okt. 1. 23:48
 14/18 anonim ***** válasza:
Ezek veszélyes vizek kedves kérdező. Te azon gondolkozol, hogy havonta a milliós gázszámlát 1-1 szülő leperkálja, hogy Nátánka meg Lilike ne bukjon meg. Csak sok szülő egy vita hevében képes odavágni, hogy én fizetek az iskolának, hogy ne rúgjanak ki. A gyerek pedig ezután azt csinálja amit csak akar. Mert nem a suli hibája, ha megbukik a gyerek. Attól, hogy fizetsz még nem fogják szeretni, vagy külön 33x elmagyarázni a cosinus törvényt neki. Azt neked kellene otthon.
2022. okt. 2. 06:20
 15/18 anonim ***** válasza:
59%

Garanciát egyik iskola sem fog adni. Azt el tudom képzelni hogy az érettségin összevakarják majd a kettest de az orvosi egyetemi felvételit már nem gondolom így elintézhetőnek.

Bevallom őszintén ha most valamelyik diákom odajönne hogy itt van egy hat számjegyű összeg csak legyen sikeres a matekérettségi akkor nagyon elgondolkodnék, mert a számlákat tegnap fizettem be. Tudom nem etikus ezért felköpök és aláállok.

2022. okt. 2. 08:47
 16/18 anonim ***** válasza:
15: persze hogy nincs garancia. hiszen nem az igazgatón múlik, hogy hányast kap a kis Alejandro.... Ha meg az egész tanári kart be kell vonni, akkor már nyílt titok, és mindig lesz, aki beköpi a vesztegetést.
2022. okt. 2. 10:43
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha valaki feljelentene, akkor büntetendő lenne, és a vesztegetés tudtommal a felajánló felet is bünteti, nem csak az elfogadót. Az más kérdés, hogy többnyire nem derül ki valóban. Viszont, pont azért, mert illegális, attól, mert kedvezményt adsz az autószalonban, ugyanígy nincs arra garancia, hogy a gyereked majd jó jegyekkel fog az iskolából hazatérni. Lehet, hogy a kettest jobban meg fogja kapni, de most őszintén, csak az a gyerek nem éri el a kettest, aki konkrétan elő sem veszi a tanulmányait. Az érettségin meg külsős elnök van, akit nem az iskola választ magának, szóval lehet, hogy egy jegyet éppen szép pontozásokkal el lehet csalni, de többet már nem, az egyesből meg kettesből sehogy nem lesz jeles. Nálunk is volt amúgy egy apuka, aki a konkrétan mentálisan terhelt, veszélyes, aggresszív fiát hozzánk járatta, és nem tette ki a suli a pénz miatt mindenki bánatára, de most őszintén, ettől még ugyanúgy a nagy semmiben végezte a gyerek, az élet nem az iskola elhagyásával ér véget.
2022. okt. 2. 22:04
 18/18 anonim válasza:
És te a gyerek egész életében ott leszel mikor épp nehezen boldogul, hogy lefizess valakit pl egy egész középiskolát, később a munka helyét, lefizeted a későbbi feleségét, férjét, hogy hagyjátok hülye szegény. Ahelyett hogy inkább próbálnád motiválni valamivel?
2022. okt. 4. 05:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!