Mennyire segíti a mai oktatás a gyerekeket, hogy megismerjék önmagukat?
Főleg a pszichés képességeik, lehetőségeik oldaláról érdekelne a dolog.
Jól gondolom, hogy még ma is csak az intellektuális képességek fejlesztése, felmérése folyik az oktatási intézményekben?
Nem feltétlenül ez az oktatás feladata. Amiről kérdezel azt melyik tantárgyba tudnád beintegrálni? Szerintem ebben inkább a szülőknek kellene jobban odatenni magukat.
Én ezt a gyerekeim alulfizetett tanáraitól nem várom el.
1-re: Nem akarom én ezt a területet rápakolni egyik szaktanárra sem, nem azért érdeklődtem. Mélyebben elgondolkodva a kérdésen azt gondolom, hogy mondjuk a hitoktatás az valami ilyesmiről is kellene hogy szóljon, nem? Ezt gondolnám egy példának, de nyilván ez egy pl. ateistának nem tud kifejezetten jó megoldás lenni.
Csak onnan jött ez az egész most nekem, hogy szokás úgy is jellemezni az embert, hogy a test, a lélek és a szellem hármasából tevődik össze.
Az iskola ebből kettővel, a testtel és a szellemmel foglalkozik. De mintha a lélek az úgy háttérbe volna helyezve, ami viszont szerintem egy helyes önkép, önismeret megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges lenne.
3-ra: Igen, ez egy szép bölcselet, de mondjuk egy pályaválasztáshoz lehet hogy nem ártana némi önismeret a lehetőségeinket illetően. Akarhatok én űrhajós lenni fiatalon, de mi van, ha a kilövés okozta stresszt nem fogom tudni elviselni és egyből beájulok éles helyzetben.;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!