Matekot végigpuskázni érettségiig?
Kettő iskolába járok, az államiba egyedül az érettségi papír miatt.
A minimális műveltségen kívűl sok értelmét nem látom az e fajta oktatási rendszernek főleg a matematika tárgynak. Bocs ha valakit megsértek de nekem egyáltalán nem fekszik az hogy próbálják telenyomni az agyam temérdek információval amit a büdös életben nem fogok tudni a javamra fordítani.
Esetleg valaki tud valamilyen technikát / puskázási módszert amivel stressz mentesebbé tudom tenni mindennapjaimat?
Kérlek ne kioktatni próbáljatok hogy ezt nem így kéne, mert úgy se fog összejönni :D
"Esetleg valaki tud valamilyen technikát / puskázási módszert amivel stressz mentesebbé tudom tenni mindennapjaimat?"
. Igen, a tanulás, megérteni az összefüggéseket. Ennél stresszmentesebb megoldást nem tudok.
Egyébként a matematika oktatás fő célja, hogy gyakorlati problémát lefordítasz elvont modellek nyelvére, és megoldod a problémát. Mindez persze jóval leegyszerűsített formában történik a közoktatásban, de a lényeg ez. Erről szólna ez, nem arról, hogy 10 év múlva emlékszel-e még a szinusz-tételre.
Ezért a függvénytábla használható (de rendszerint csak érettségin), mivel a lényeg, hogy a gondolkodást elsajátítod-e. Ebből kifolyólag viszont puskázni - főleg érettségin - aligha lehet, a módját sem tudom elképzelni.
Ja, és ez nem kioktatás, hanem csak magyarázat annak, aki erre jár, olvassa a kérdésed, és kíváncsi az okokra.
Mindjuk matematika pont olyan amit használsz nap mint nap.
Százalékszámítás, területszámítás, statisztika alapjai ezek és még sok más alapja annak hogy sikeres legyél a jövőben és ezeket használod még akkor is ha nem tudományos vagy mérnöki területen helyezkedsz el.
Enélkül mehetsz egy gyárba dolgozni kb.
Hajrá, puskázz, később úgy is te szívod meg
" büdös életben nem fogok tudni a javamra fordítani"
A matek pont kivétel de mindegy.
A matek puska a négyjegyű.
Bocs! De az érettségi szintű matek az kb semmi.
Kb. a lovak is simán tudják teljesíteni.
Én egy erős gimibe jártam, és minden dolgozatnál engedték használni a Függvénytáblázatot. Abban benne van minden tanult képlet, szóval nem kellett fejből tudni. Az más kérdés, hogy minden nap volt matekóránk, azt a pár képletet már mindenki nyomta fejből.
Nem az a lényeg, hogy a képleteket be tudod-e magolni, hanem, hogy tudod-e használni. Ennél a tantárgynál teljesen felesleges "puskázni". Hacsak nincs mázlid véletlenül, hogy pont azt a feladatot írtad ki, amit kérdeznek dogában.
Nyilván én is a függvénytáblát javasolnám, tanuld meg használni, onnantól semmilyen képletet nem kell megtanulj jóformán.
Aztán persze sejtem, hogy ezt nem nagyon engedik használni az órán, a tanárok többsége max az érettségi előtti 2-3 hónapban engedélyezi a használatát, addig mindig legyen beseggelve az aktuális képletcsomag. Ez a szomorú és ezért is veszik ki a tárgy egyébként is csekély szeretete sok diákból...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!