Milyen a Corvinus?
Továbbtanulás előtt állok és egyelőre ez a legszimpatikusabb, viszont úgy látom, hogy nagyon megreklámolja magát az iskola. Mennyi a valóság abból amit mutatnak és mi az, ami csak marketing?
Kicsit ilyen 'nagyon tökéletes varázsvilágnak' tűnik nekem az iskola, de lehet csak én hasonlítom túlságosan az eddigi általános tapasztalataimmmal a magyar közoktatásban. (Főleg a nagyon gyakorlatorientáltságra gondolok, az 'alig kell otthon már tanulniuk hiszen az órán mar szinte mindent megtanultak', mindenki nagyon jól keres a diplomaszerzés után, mindenki talál azonnal munkát, a lexikális anyag nagyszintű lecsökkentése) Én ezeket hallottam, de várom a véleményeket, tapasztalatokat.
Jó, mehetsz nyugodtan. Magyar viszonylatban ez a gazdasági képzések zászlóshajója, ami azt jelenti, hogy egy ici-picit lejt a pálya feléjük az első munkahelynél, de ezt nem kell véresen komolyan venni (ELTE ugyanolyan jó például). Nyilván az elitista tudat, meg hogy a legjobb diákok mégiscsak ide jönnek, önbeteljesítő jóslatként is működik valamennyire. Tehát bátran jöhetsz ide, jó egyetem.
Világrangsorban az 1201+ ("futotak még") ligában játszik: [link]
... ami azt is jelenti, hogy több kört ráver a SOTE, ELTE, SZTE stb. Ezt is tegyük hozzá.
Az se mindegy, hogy milyen szakra jársz. Az egyetem zászlóshajói a GPME (gazdaság- és pénzügymatematikai elemző) és az AK (alkalmazott közgazdaságtan), tehát ezekre mondanám azt, hogy ide mindenképpen érdemes járni.
A gazdasági szakok elmennek a lötyi-pötyi kategóriában, de pl. nincs marketing alapszak, ami máris előnyhöz juttatja az ELTE-t és BGE-t. A pénzügy-számvitel szak jónak számít.
Ha ide jelentkezel, gondold át, mennyire vagy jó matekból (és menj a GPME-re vagy AK-ra, ha komolyan gondolod az egyetemre járást), illetve ha gazdasági szakra jelentkezel, akkor tekerj hogy minél nevesebb és nagyobb céghez juss be gyakornoknak, nagyon sokat számít. És menj ki Erasmussal egy jobb külföldi egyetemre. Ezek is kellenek ahhoz, hogy már a diplomaszerzés előtt (!) találj vele munkát. (Fogsz.)
A BCE Magyarországon az egyetemek zászlóshajója. Mondhatni, az egyetlen elit egyetem Magyarországon. Oda járni egyet jelent a presztízzsel, a dicsőséggel. Ha elvégzed, életed végéig veled marad a dicsőség. Kétfajta munkaadó van, aki nézi a diplomát, és aki nem. Ha nem nézi, mindegy hol végeztél, ha nézi, előnyben vannak a BCE-n végzettek. Egyszóval csak akkor kerülheted el a lehetséges hátrányt, ha oda mész egyetemre és ott végzel. A diákok krémje is ide akar jönni, értékesebb kapcsolatokat építhetsz itt, mint a BGE-n. Külföldön is ismerik.
Minden ész érv a Corvinus mellett szól. Nyilvánvalóan a magyar oktatás elit egyeteme.
Ha gazdasági egyetemre szeretnél menni Magyarországon tanulni és bulizni, de nem csak bulizni, az egyetlen értelmes választás. A műszaki vagy egyéb képzésekkel nem lehet összehasonlítani, ne is próbáld.
A közösségi élet, meg úgy alapvetően a hangulat nagyon jó, mindenki meglepően nyitott. Nem kockákkal van tele, de azért érződik, hogy értelmes embereket vesznek csak fel, főleg a modellváltás óta. Igaz, van pár rohadt nagyképű és arrogáns illető, de alapvetően ők is jófejek. Az oktatás minőségét én személy szerint nagyon jónak érzem, bár a tempó néha elég gyors.
Aki Magyarországon gazdasági egyetemre jár, de nem a korvóra, az többnyire vagy azért van, mert nem akar feljönni Pestre, vagy mert vették fel ide. Ha valaki nagyon akarja, simán be tud kerülni, de nem mindenkinek van egyetemen a helye...
Gyerünk srácok, mehet a lepontozás :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!