Honnan ered és mi az értelme annak a poénnak, hogy "piacra mentem, de véletlenül elvégeztem a corvinust"?
A BME-sek szoktak ezzel viccelődni a gyenge/könnyű gazdasági szakok miatt. “Közgáz tanfolyam” stb. (Utána általában a Corvinusosok szoktak a BME-sek főnökeik lenni, úgyhogy ez az ellentét tovább folytatódik. :D)
De ez nem vonatkozik a “komoly” kvantitatív szakokra például GPME, AK.
Olyan ez, mint a bölcsészkar vs. Meki viccelődés.
A legtöbb gazdasági szakot (kiváltképp az üzleti alapszakokat) nagyságrendekkel könnyebb a legtöbb ember számára elvégezni, mint egy átlag műszaki alapszakot. Tapasztalatból beszélek, mindkettőt láttam, köszönőviszonyban nem volt a kettő egymással. Teszem hozzá, ez eléggé emberfüggő, láttam olyat is, hogy egy mérnökhallgató egy közgázos tárgy miatt csúszott egy évet, mert képtelen volt megérteni a logikáját, de nyilván nem ez volt a gyakoribb.
Egyébként azon túl, hogy megy a virtuális farokméregetés, semmi értelme, értelmes emberek ezzel nem foglalkoznak. Az embert nem a papírja, hanem a munkája minősíti. Ahogy létezik jó és rossz mérnök, ugyanúgy van jó és rossz közgazdász is. Egy jó szakember pedig bármit is végezzen, keresett lesz.
Nem zörög a haraszt.......
Bár azt is tegyük hozzá, hogy láttunk már olyan okostojást, aki ezzel poénokodott, miközben egy szakmunkásképzőt is csak nyögvenyelősen bírt elvégezni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!