Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha nem érettségizek idegen...

Ha nem érettségizek idegen nyelvből,hanem etikával váltom ki és abból érettségiztem, akkor jogász szakra jelentkezhetek?

Figyelt kérdés

Hallássérültként nekem mindig is nehezebb volt az idegen nyelv,ezért lenne így. Ha nem teszek érettségit idegen nyelvből, az mennyire befolyásolja a lehetőségeim?

Érettsegizem:magyar,matek,töri,etika idegen nyelv helyett,földrajz

2022. szept. 20. 19:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%

Elvileg kötelező egy idegen nyelvből érettségizni, úgy tudom

Nem tudom melyik egyetemre akarsz menni, de az ELTEhez/Pázmányhoz kéne két emelt a pontszám miatt.

2022. szept. 20. 20:34
 2/12 anonim ***** válasza:
87%
Egy idegen nyelvből kell érettségit tenni. 2024-től az egyetemek szabják meg a felvételi követelményeket.
2022. szept. 20. 21:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha felmentésed van idegennyelvből akkor nincs semmi probléma.

A jogász szak leginkább a történelemre megy rá, de nézd meg felvin, az a biztos!

2022. szept. 20. 21:47
 4/12 anonim ***** válasza:
41%
#3 ezt rosszul tudod, mivel a későbbiekben a nyelvek, főleg az angol elengedhetetlen lesz a joghoz.
2022. szept. 21. 07:03
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
#4: a kérdező valószínűleg olvasni tud majd angolul.
2022. szept. 21. 09:21
 6/12 anonim ***** válasza:
16%
Az kevés, hallásértés és beszéd is nagyon fontos.
2022. szept. 21. 11:10
 7/12 anonim ***** válasza:
70%
#6: kifejtenéd, hogy a képzésen belül hol kritikus ez?
2022. szept. 21. 11:22
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
Az angol nyelvű választható tárgyaknál, de ha az egyetemen nem is, később a munka során.
2022. szept. 21. 11:43
 9/12 anonim ***** válasza:
35%

Kérdező, diszlexiás vagy?

Azért még gondold át még egyszer a pályaválasztásodat. Szerintem diszlexiával inkább kevésbé humán szakot válassz!

Jogon sok szöveget kell olvasni, sokat tanulni, latin is van, és az angol is fontos.

2022. szept. 22. 18:40
 10/12 A kérdező kommentje:

9.-es válaszolónak:nem vagyok diszlexiás, de jogász szak mellett még el tudnám képzelni magam gazdálkodási és menedzsment vagy pénzügy és számvitel szakon

Egyébként köszönöm a válaszokat!

2022. okt. 8. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!