Anglisztika alapszak után jelentkezhetek Magyar nyelv mint idegen nyelv mesterszakra?
Attól, hogy anglisztikára jársz, attól nem lettél külföldi.
Ha magyar állampolgár vagy, a magyar nem lehet szerintem idegen nyelved.
Ha anglisztikára mész, akkor amellé kell egy másik szak, az lesz a minorod. A főszak a major. Akkor kell minort felvenni, ha tanárképzésre mész tovább, így lesz valaki pl. angol-történelem szakos tanár, plusz el kell végezni az úgynevezett pedagógia-pszichológia modult. Amennyiben magyar mint idegen nyelvre mennél, a magyar foszakot kell választanod, amellett pedig vehetsz fel minort, de nem kötelező, helyette a nyelvmentor, másnéven alkalmazott nyelvészet specializációt kell elvégezned. Viszont azt nem tudom, hogy angol főszakkal+magyar mikorral+nyelmentor szakirány (+PePszi) is mehetsz-e rá, elképzelhető.
Két helyen tanulhatsz Budapesten hungarológiát, azt ELTE-n és a Karolin, én az utóbbit javaslom. Kisebb egyetem, átfedések vannak a tanári gárdában, szóval abból a szempontból kb mindegy, de kisebb suli és sokkal több figyelem jut rad, ergo több segítséget kapsz a tanároktól, ismerik az arcod, stb. Én a kérdéseddel is a Károli nyelvészeti tanszékének adminisztrátorat keresnem meg. Hajrá!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!