Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az irodalom tanárok mért...

Az irodalom tanárok mért vannak anyira beleszerelmesedve a tantárgyukba?

Figyelt kérdés
Én például kaptam kilencedikbe egy intőt, mert azt írtam a füzetembe címnek, hogy "(faszоpóklész antigané". Is akkor jött a rizsa, hogy hogy lehet gyalázni egy ekkora művet meg minden.

2022. szept. 10. 00:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

Nem a tanár szakbarbár, hanem te vagy sötét, proli, barbár.

És tetézed ezt azzal, hogy azt hiszed, hogy jópofa voltál, s még ki is írod ország-világnak.

2022. szept. 10. 02:40
 12/21 anonim ***** válasza:
74%
Nem intelligens, aki nem érti a verseket. Legfeljebb hazudja magának, hogy az. Sajnállak. Aki belátja a hiányosságait, képes a fejlődésre is. Aki nem, az megreked azon a szinten, ahova született.
2022. szept. 10. 03:43
 13/21 anonim ***** válasza:
10%
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de szerintem túlzás volt intőt adni ezért. Mikor, én voltam gimis néhány osztálytársam hagosan mondtta ki, hogy antigané (a tanár nevetett is) meg szopoklész. A tanárnő egy szót sem szólt.
2022. szept. 10. 03:44
 14/21 anonim ***** válasza:
63%

Nem lehet mindenki okos. Valakinek az asztalokat is le kell törölni, ugye. Ha meg nem, az társadalmi szintű probléma. Nem baj, hogy nem érted, és ezért azt mondod rá, hogy hülyeség. Érthető. Ha valamit nem vagy képes felfogni, az frusztrál és egyszerűbb szidni, mint dolgozni azon, hogy megértsd. Speciel én 40 éves vagyok és idézni is tudok belőle, élvezettel, mert szerintem nagyon szép szövege van. De én értem, te meg nem. Nagy különbség.

Nézd ezt meg (semmi baj, ha angolul se tudsz, felirat van rajta és online szótár is, csak segg kérdése hogy megértsd) és válaszd ki a szintednek megfelelő foglalkozást: [link]

Ahogy az előadó mondja, 85 alatt már a katonaság se vesz fel homokzsáknak, de talán erről nincs szó, mert olvasni tudsz. Szóval még van remény, akkor is, ha a középiskolás irodalom kifog rajtad!

2022. szept. 10. 03:46
 15/21 anonim ***** válasza:
75%

Jó mondjuk itt még érthető is, hogy intőt kaptál, nekem sok magyar tanárom volt általános iskolától kezdve a középiskola végéig és nem ismerek olyat aki ezen ne sértődött volna meg.

Én még anno általános iskolában azért kaptam intőt mert a dolgozatban Weöres Sándor helyett Sanyit írtam. De tényleg, semmi rosszindulat nem volt bennem csak már annyiszor írtam le, hogy Sándor, hogy gondoltam teszek bele egy kis változatosságot :)

Azért az olyan hozzászólásokat nem kell ám magadra venned amiben azt írjàk, hogy ha nem érted meg az "Antiganét" akkor alacsony intelligencia szinttel rendelkezel. Nem is lehet elvárni valakitől akit nem vonz az irodalom, hogy ilyen műveket megértsen és nem azért mert nem lenne rá képes hanem mert nem tartozik az érdeklődési körébe és szerintem az Antigonét nem is kellene mindenkinek erőltetni.

Én mint nagy természettudomány kedvelő ennyi erővel simán mondhatnám, hogy aki nem képes felfogni a liquor keringés útjait (foramen interventriculare --> ventriculus tertius --> aquaeductus cerebri --> ventriculus quadrus --> subarachnoideale --> sinus sagittalis superior) az egyszerűen hülye.

De nem mondom mert tudom, hogy akinek ez nem érdeklődési köre az nem fogja tudni megtanulni de ettől még lehetséges, hogy magas az intelligencia szintje csak màs érdekli.

2022. szept. 10. 11:52
 16/21 anonim ***** válasza:
76%
Az intelligenciához szerintem az is hozzátartozik, hogy elismeri az ember a művészetek szükségességét (az irodalomét is).
2022. szept. 10. 15:27
 17/21 anonim ***** válasza:
89%
Iskolai füzetet bármikor beszedhetnek, megvan a vélemény kinyilvánításának a helye, és az nem ez. Munkahelyen sem írhatod le egy ottani füzetedbe vagy akármilyen jegyzettömbre, hogy "hülye főnök", mert akkor majd azonnali hatállyal kirúg, ami kicsit durvább dolog, mint egy intő, tekintve, hogy még ajánlást sem fogsz kapni, és valaha felhívják ezt a volt munkahelyedet álláskeresésnél, majd megmondják a véleményüket ők is rólad. Ne szállj már el magadtól, hogy milyen intelligens vagy, mert intelligens ember megtartja magának, ha valami nem tetszik, vagy minimum kulturáltan, normális stílusban mondja meg - te nem így tetted, és ez a legnagyobb probléma, nem az, hogy nem tudod felfogni, hogy miről szól a mű. Ha kértek volna egy 2 oldalas fogalmazást arról, hogy mit gondolsz róla, egyáltalán meg tudnád indokolni ekkora terjedelemben, hogy miért nem, vagy csak annyit tudnál írni, hogy " mer szxr"? Másrészt, az egy dolog, hogy valami nem tetszik, de attól még tisztelettel lehet és kell bánni vele, te meg gyaláztad nemcsak a művet, hanem a szerzőt is, és az mindegy, hogy most Antigonéval, vagy kortárs szerzővel, neadjisten bárki mással tetted-e. Alapvető értékek hiányoznak belőled, ha ennyi idősen még magadtól nem létezik valamiféle belső, minimumértékrendet arról, hogy hogyan viselkedj és minősíts dolgokat, hogyan nyilváníts tisztelettudóan véleményt, és csak lefikázni tudsz mindent, amit nem értesz és nem akarsz megérteni, illetve nem tetszik, utána meg még egy névtelen fórumon is hősködni próbálsz.
2022. szept. 10. 22:13
 18/21 anonim ***** válasza:
51%
Lehet nem az Antiganéval kellene kezdeni az irodalomoktatást, mert ez félrement nem kicsit a kérdezőnél a jelentése.
2022. szept. 11. 14:48
 19/21 anonim ***** válasza:
30%

"Nem intelligens, aki nem érti a verseket. Legfeljebb hazudja magának, hogy az. Sajnállak. Aki belátja a hiányosságait, képes a fejlődésre is. Aki nem, az megreked azon a szinten, ahova született."

Nem igaz. Ennyi erővel te se vagy az, ha nem vagy ötös matekból.

2022. szept. 11. 21:14
 20/21 A kérdező kommentje:
#19 Igazad van!
2022. szept. 11. 21:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!