ELTE BTK szemináriumokon mennyire veszik komolyan a hiányzást?
Majd ráérzel az ízére. Van ebben jó is. A gimnáziumban a nyomodban járnak a szüleid és a tanárok, hogy tényleg bementél be az iskolába. Az orvosi igazolás egyfajta erkölcsi kibúvó az alól, hogy nem mentél be az órákra. Az egyetemen ezt teljesen más. Nincs semmiféle erkölcsi kötelezettség a részvételre, felnőtt ember vagy. Senki nem kérdőjelezi meg a jószándékodat, senki nem vádol lógással vagy ilyesmivel. A részvételi kötelezettség pusztán technikai, de nem erkölcsi szükségszerűség.
Egyébként jelezd a gyakorlatvezetőnek szóban vagy emailen, hogy hiányozni fogsz (igazolás azaz “bizonyíték” nem kell), hogy lássa rajtad, hogy igyekszel. Úgy emlékszem van olyan szabály is, hogy ha a diák az első 3 órán nem jelenik meg, az oktató megtagadhatja az aláírást.
Igen, de nekem gyakorlatból van ami egy héten 2x van, második nyelvből pedig egy héten 4x is. Szóval azokból sokkal hamarabb meglenne.
De a fogorvos időpontját azért alrébbraktam szóval attól most nem tartok.
Nálam most, első félévben különleges eset (közeli családtag halálos betegsége és ápolása, majd halála) miatt előfordult, hogy váratlanul hiányoztam órát, mert pl. elhúzódott egy kórházi procedúra. Ilyenkor több oktatónak is írtam, akiknek az óráját érintette, és tényleg mind nagyon kedvesek és kegyelmesek voltak, felajánlottak javítási lehetőséget, vagy pl. egy angolos szemináriumon, hogy a 25%-on felül hiányzott órákat beadandóval pótolhassam. Igazán nem szörnyetegek ők sem :)
Ha tényleg nehézség állna be, segítenek, hidd el, csak sose félj megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!