Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Építészmérnöki szak? Tapasztal...

Építészmérnöki szak? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok a szakról. (Elsősorban a BME-s képzéssel kapcsolatban, mivel oda szeretnék menni.)

Leginkább az érdekelne, hogy mennyire jól és hányféleképp lehet vele elhelyezkedni, milyen a fizetés és megéri-e a küzdelmeket.

Nyilván a neten ennek utána tudok nézni, de személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Előre is köszi! :)

2022. aug. 30. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Épìtőiparban dolgozom mérnökként rengeteg épìtő ès épìtész mernökkel találkoztam. Nem sokkot közülük megelègedve evvel az iparággal. Müszaki, mérnöki területen belül gyengébben is fizet mint sok más mérnöki szak, cserébe jóval több munkaóra elvàrt. Tervező vallalkozás azert már jobb, de ugye ott kellenek jogosultsági idők, hivatalos programok stb , 30 előtt az nehezen jön össze, pont akkor amikor a legjobban kell a pénz az embernek a lakhatas és család alapitashoz. Tervezés alkalmazotti viszonyban nem egy nagy szám, sokakat még csak normálisan bejelentve sem fizetnek, hanem szürkén okosba. Kivitelezésben, épìtésvezetésben jobb a helyzet, de az egyáltalán nem család barát. Ha olyan helyre kerülsz akkor napi 10 óra munka néha hétvégézés is. Egész nap a remek épìtőipari munkaerő között. Csak akkor gondolkodnék ebben ha nagyon erős vezetői és konfliktus kezelői képességed van. Mondjuk ha a ledolgozott munkaórákra visszaosztjuk a pénzt akkor máris kiderül, hogy az órabér nem olyan nagy szám, csak lehet hogy heti 60 órát ott vagy. Én elég nagy ismeretségi körrel rendelkezem saját véleményem alapján, de akik normális napi 8 órás munkával tényleg jól keresnek azok a gépész/jármű , villamos, mechatronikai és infós mérnökök. Többit én nem ajánlom. És slussz poén: én akkor kezdtem dolgozni ha jól emlékszem, amikor sem kedvezményes lakás áfa , se csok, se zöldhitel, se felújítási támogatás se egyéb ilyesmi nem volt a piacon. Sokan vegzes után orultek ha minimálbér felett kaptak munkát kezdőként. Én arra lennék kíváncsi, hogy ez a mostani, még így sem magas szint meddig tarthato fennt, meddig lehet ennyi pénzt önteni ebbe az iparágba.
2022. aug. 30. 18:51
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Szegyen melo, sok buta tanulatlan cigo az epitkezesen….
2022. aug. 31. 07:51
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

2: kivitelezéshez kell gyomor

Az biztos.

2022. aug. 31. 15:59
 4/7 anonim válasza:
100%
első baromságokat beszél ne hallgass rá megéri
2022. szept. 1. 18:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kétes a lóvé nagysága
2022. szept. 16. 06:01
 6/7 anonim válasza:
Az épìtészmérnök szakma megélhetésre alkalmatlan hobbinak meg sz*r.A tervező irodák szegények ahhoz hogy foglalkoztatòk legyenek apròért keresnek önnálòan dolgozni tudò tervezőket lehetőleg feketén.Kivitelezésben egész jò fizetésért kell 2 állásnyi munkát elvégezni és még egy 20 éves Punto céges autò is járhat jutalmul.Akinek semmi sem jò az még mindig mehet műszaki előkészìtőnek ahol 1800 ft-os òradìjért szorozhatja 1,5-el az 50 milliòs alválalkozòi árakat. Azután bìzhat abban hogy a projektmanager elmegy inkább lángossütőnek ès majd a helyére ülhet.
2022. okt. 3. 22:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2022. nov. 16. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!