Mi a különbség BME építőmérnöki, építészmérnöki és építész szakok közt?
Építész kevésbé reál-os irány, rengeteg makettozós rajzolós tantárggyal.
Építős jóval számolósabb ezen felül több dologgal is foglalkozhat Pl: Út Vasútépítés , Hídépítés , Vízépítés stb.
Én építőmérnökként végeztem és ebben is dolgozom!
Azonban azt jó ha tudod, hogy fizetésben erősen le van szakadva a többi mérnök szakhoz képest.
Végzett ismerőseim 90%-a ilyen 140-150 ezer Forintért talál állást. Ehhez képest vannak olyan gépész villamos infós ismerőseim akik kezdésként 250-300 nettóval állnak munkába.(Megfelelő nyelvtudással ez hozható szint ott)
Senkinek sem kívánom azt a sz@rt ami az építőiparban zajlik.
Tervezőként 10 évig nincs normális béred. Ha elmész kivitelezni kicsit jobb pénzért ott meg a beled is kihajtják cserébe. Mindennap túlóra, hétvégenti munkavégzés. És kerek perec megmondják az állásinterjúk nagy %-ban, hogy túlórabér fizetés sincs. Van egy fix béred aztán örülj neki. :D
Utólag olyan messzire elkerültem volna az építőipart amennyire csak lehetséges!!! Hatalmas nagy zsákutca. Full Korrupt iparág.
az építész megrajzolja, az építő meg kiszámolja.
A építő egy abszolut reál szak, az építész az inkább művészi.
Szerintem minden pályán lehet érvényesülni, ha jó vagy. De ahhoz hajtani kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!