Kreditekkel kapcsolatban?
Kötelezőkön kívül felvehetsz még Kötelezően válaszható és Szabadon választható tárgyakat is, mindkettőből meg van határozva az egyetemeknél, hogy mennyi szükséges :)
Corvinuson végeztem, így azt hozom példának ott 3 T-karos és 3 G-karos Kötelezően választható tárgy kellett, illetve 13 kredit értékű Szabadon választható tárgy.
Szerintem jobb ha ezeket minél hamarabb letudod, lehetőleg az első négy félévben.
Igen.
Nálam, úgy volt mintaterv szerint, hogy első félév 29 kredit, második félév 29 kredit + "ajánlott letenni" egy szabadon választható tárgyat ami 2 kreditet ér, tehát kijön a 30 kredit/félév.
3-as vagyok. Valóban csak ajánlott, illetve nagyjából így kényelmes. Én BME GTK-s voltam, 2 éve végeztem és akkor általában így volt elosztva, hogy egyik félév 29 másik meg 31 kredites volt a mintatantervet kötve.
Igazából arra kell figyelni, hogy az előírt kreditszám teljesítve legyen, hogy ne soroljanak át önköltségesre, ha államin vagy vagy ne rakjanak ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!