Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Máshol is ilyen drága az...

Máshol is ilyen drága az egyetemi kollégium? (Tarkarétin 28 ezer ft/hó)

Figyelt kérdés

2022. aug. 19. 19:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Lakás bérlés:

Van ugye egy épület, benne lakások. A lakásokat valaki vagy megveszi és lakik benne vagy csak béli és úgy lakik benne. Ha pl egy lakást kiadnak 70ért, de laknak benne 2-en akkor az ugye 35-35, ha hárman akkor jön ki saccra 23ra...

Vannak olyan lakások is amiket úgy belaknak mint a jó élet, hogy egy szobában is van 2-3 ember. Hírdetnek is elenyészve ilyeneket főleg egyetemistáknak, na ott az is olcsóbb.

Koli:

Van egy épület, benne több szoba, amit 1-4 ember lakik...

Ha a 4 ember fizet fejenként 22ezret az 88ezer ft és ez 1 szoba... Nem lakás önálló fürdővel, konyhával stb... Hanem 1 pici szoba amiben éppen elfér 4 ágy meg esetleg 1 hosszú "asztal" és 4szék.

Valamint ugye a lakhatás egy része megy a rezsibe. De rengetegen hazamennek hétvégére így 2 nap nincs fogyasztásuk. Sokan csak 2-3 napra járnak be. Vagy vannak olyanok is, akiknek van szobájuk, de párjuknál alszanak inkább. Így azért lássuk be, hogy az a 22ezer forint nem olyan kevés. Mivel csak 1 szobát bérelsz egy esetleg több embertel.

Nálunk 30 egy szoba 3 ágyasban, magyarán 90ezer ft és van egy akkora élettered, mintha egy börtön cellában. Nincs se nappali se semmi egyéb, csak egy szoba amin még 3 másik emberen osztozol, amiért kifizettek 90ezret. Ebben ugye tényleg semmi nincs, csak a lakhatás és a rezsi. De nem mernék rá megesküdni, hogy nem kapnak támogatást még a diákok után a kollégiumok. (Középiskolai kollégiumom tudom hogy kapott gyerekek után pénzt, ami miatt cél is volt, hogy mindíg a lehető legtöbb gyereket vegyék fel, még sok helybelit is rábeszéltek, hogy iratkozzon már be...)

2022. aug. 20. 22:58
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a koli díj 18 és 50 ezer között mozog, többnyire a 20-30 ezres kategória a jellemző. Attól függ melyik koliba vesznek fel és milyen szobába osztanak be. Pl a kétágyas, szobánként esetleg két szobánként saját fürdőszobával drágább, mint a négyágyas, folyosón ként fürdővel és még net sincs.

Nekem speciel 25 ezer a kollégiumi díj, kettő szobánként van fürdő, és asszem egy vagy két szobatársam lesz.

2022. aug. 21. 07:57
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Elte koli 10-18ezer kozt
2022. aug. 21. 13:27
 14/16 anonim ***** válasza:
66%
Albérlet árakhoz képest jó, nekem a rezsim több egy kis garzonban.
2022. aug. 21. 13:53
 15/16 anonim válasza:
52%

Bocsi, hogy idetolakodom

az lenne a kérdésem, hogy ugye irtad az állami ösztöndíjasonak olcsóbb a koli, mint akinek corvinus ösztöndíja van

Ezt nem teljesen értem, nem úgy van hogy a corvinuson már megszűnt az állami ösztöndíj? Vagy vmit félre értettem

Köszi előre is ha válaszolsz

2023. febr. 13. 23:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
De, megszűnt. De aki a régi rendszerben, 2020 előtt felvételizett az még államin van. Tehát ebben az esetben neki 9300
2023. febr. 16. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!