Melyik szakot válasszam?
Figyelt kérdés
Az alábbi két szak, és két egyetem közül ti melyiket jelölnétek meg első helyen? Jövőre kell döntenem. Terveim között van, hogy az alapképzést itthon, a mestert pedig külföldön végezném el, Németországban vagy Svájcban (persze ha az egyetem alatt jól teljesítek)2022. aug. 17. 12:26
A kérdező szavazást indított:
BME Villamosmérnök
ELTE Matematika
17 szavazat
1/5 anonim válasza:
Mi akarsz lenni a végén? Mi lesz a munkád 5 év múlva?
Akármelyik vagy egyik sem is lehet a jó válasz, amíg ezt nem tudjuk.
2/5 anonim válasza:
Mivel két teljesen különböző jellegű képzésről van szó, nem ártana, ha egy kicsit mesélnél arról, mi érdekel, milyen jellegű munkát végeznél szívesen, mik a főbb szempontok számodra a pályaválasztáskor.
3/5 anonim válasza:
Én a mérnökit választanám. Műszaki ismeretek nekem fontosabbak lennének mint a mélyebb matematikai tudás. De saját véleményem alapján az iparnak is jobban kell az.
5/5 anonim válasza:
Ha jó vagy fizikából, akkor a villamosmérnököt. Univerzálisabb szak, villamosmérnök is lehetsz vele, de szoftvermérnök is, menedzser is, adattudós is. Az iparban kb. mindent csinálhatsz vele, amit a matek diplomával is.
Én magam a matekot választanám. Szerettem a fizikát, de annyira azért nem. Nem akarok villamosmérnök lenni, számomra a sima matek fontosabb lenne. De ez csak én vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!