Melyik szakot válasszam?
Szerintetek melyik szak ad hasznosabb tudást és jobb karrier lehetőségeket?
Az osztatlan GPME vagy AK (BSc) + biztosítási matek (MSc) aktuáriusi spec.?
Mindegyiket a Corvinuson végezném.
Én meg azt mondanám, hogy AK+ ellátási lánc menedzsment msc.
Ismerősöm ezt végezte, 2 éve dolgozik, vidéken 650 a bruttója logisztikai vezetőként.
És az AK nyújtotta nemzetközi lehetőségek, gondolok itt a double degreere, nem ad "többet", mint a GPME? Mennyire nehéz bekerülni a double degree programba? Illetve az AK mennyivel könnyebb mint a GPME? Azt olvastam, hogy a GPME simán egy súlycsoportban van a mérnöki szakokkal nehézség szempontjából?
És érveket tudtok mondani, hogy miért jobb az egyik mint a másik?
1. GPME
2. Sima matek + banki és biztosítási matek
3. Alk. Közgáz + banki és biztosítási matek de azt hallottam az alkeszek itt izzadnak rendesen... mert gyengébbek matekból.
A GPME egy ligában focizik a keményebb mérnöki szakokkal (villany, gépész), de annyit is ér. Ha teheted, menj ide. Mindent tud, amit egy alk. közgazdász, csak sokkal jobb matekból.
Az alk. közgáz ilyen GPME lájt. Ez is nagyon jó szak, csak kevesebb benne a matek.
A GPME ellen szól, hogy 5 éves osztatlan, ha nem tetszik, nincs kiszállás félidőben. Másrészt főleg az első év nagyon ijesztő és nehéz. De ha nem adod fel, nagyon jó alapokat kapsz amit egész életedben élvezni fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!