Azért van már olyan kevés hallgató a földrajzképzéseken alapszaktól a doktoriig, mert a fiatalok rájöttek, hogy mennyire értéktelen ez a szak a munkaerőpiacon és nagyrészt csak önkormányzati csicskák lehetnek vele?
Sajnos én így jártam. Amikor mi kezdtük 130-an voltunk BSc-n most nincs 20 hallgatójuk összesen/évfolyam.
Ha tudom mik a kilátásaim, akkor ezt a szakot és az egyetemet az arrogáns beképzelt magukat tökéletesnek gondoló tanárival együtt.
Amikor MSc-re kellett jelentkezni ott pitiztek, hogy mennyire megbecsülik aki mestert végzett, meg sok fizetést kap. Erre volt olyan önkormányzatos interjú, ahol gúnyolódtak hogy mit akar egy geográfus. Plusz pénzről meg szó sem volt.
Én szerencsére irányt váltottam és nem maradtam benne ebben a posványban. Viszont nem lehet elmenni amellett, hogy magyar hallgató alig van ezen a szakon ellenben külföldi fejlődő országokból egyre többen.
Amúgy akiket ismerek egy két csókos bekerült minisztériumba néhányan elmentem 160 ezerért csicskának önkormányzathoz a többiek pedig szintén irányt váltottak.
Sajnos utólag be kell látnom, hogy ezek a büfészakok tényleg értéktelenek a munkaerőpiacon.
Hát Szegedről tudnék mesélni.
Persze vannak nagyon jó fejek ez pl. gafon kb 3-4 fő.
Ilyen friss adjunktusok korábbi tanársegédek, akik azt hiszik az ő generációjuk után mindenki egy rakás s.r.
Beszólogat, a hátad mögött kibeszél és majd minden szavából kisül az hogy mennyire lenéz téged.
Kedvencem volt, mikor egyszer az egyik kedvenc hallgatónak az egyik ilyen akkor még tanársegéd kibeszélte, hogy írtam neki emailt a vizsga miatt. Közben ott voltam a beülőben és simán hallottam.
Na nem baj pár év és nem lesz kit tanítani, akkor majd játszhatják a Mr. Tökéletest.
Hasonlók a magasabb rangú tanárok is tanszéktől függetlenül. Hallgatói szinten meg ahogy hallani a földtudományosok eléggé lenézik a földrajzosokat.
Vannak hülyék az biztos.
Idén az is sláger téma volt, hogy állítólag már többen vannak a földtudományosok, mint a földrajzosok. Bár ez kicsit olyan vakok közt a félszemű a király történet, hiszen nem előbbiből lett sok, hanem az utóbbiból kevés. :D
Azért örülök a megerősítésnek, hogy mások is hasonlóan látják ennek a képzésnek a helyzetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!