Egyetemisták, az angol nyelvű képzéseken (tehát nem anglisztikara gondolok) milyen arányban vannak nálatok a más országból jövök és melyik országból jönnek?
Egyetemet és szakot is írjátok kérlek.
ELTE nemzetközi tanulmányok angol nyelvű képzésen milyen aranyra számítsak, ami a magyar-külföldi arányt illeti+?
ELTE GTK-s vagyok, nem tudok nemzetközi tanulmányokról konkrétat mondani, de nálunk jóval kevesebb külföldi hallgató van mint a BGE-n. (az előző kérdésedre kapott válaszokból kiindulva)
Kb 70-30 az arány, a magyarok javára. Ezt csak saccolom, mert sok magyarul tanuló is vesz fel angolul tárgyat, lehet ez torzítja az észrevételeimet.
Itt is minden nemzetiségből talál az ember, de főleg Nyugat-Ázsia, Kelet-Európa a jellemző.
PE-GTK (ha nem gond, konkrét szakot nem írnék, mert kevesen vagyunk magyarok)
Nálunk egy jó 40% lehet a magyar hallgatók százaléka a külföldiekkel szemben. Az első évben egy másik szakkal volt ugyanaz az órarendünk, náluk már csupán 20% körül voltak a magyarok, illetve azon a szakon alapból többen voltak a hallgatók.
Többségük nagyon aranyos és lelkes, órákon sokkal aktívabbak, mint a magyarok, pár kivétellel, mindkét irányból.
Nálunk kevesebb az Erasmus-os hallgató, a külföldiek az egész szakot itt végzik el inkább. Nem tudom, melyik országból jöhettek a legtöbben, viszont messze laoszi, kínai hallgatókkal találkoztam a legtöbbet, illetve pár japánnal is és közép-ázsiaival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!