Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » BME, Óbudai Egyetem, SZTE...

Sofi_ kérdése:

BME, Óbudai Egyetem, SZTE mérnökinformatikus szak tényleg akkora az oktatás színvonalában a különbség amekkora a ponthatároknak?

Figyelt kérdés
Több mint száz pont a különbség, csak a BME "neve" miatt vagy ténylegesen ekkora a különbség az intézmények között? (Ha csak az egyik iskoláról van vélemény azt is nagyon szívesen olvasnám)

2022. júl. 21. 22:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
60%
Van oe-s és bme-s diplomám is. Általában az elsővel "mutatkozom be", hogy kiszűrjem a sok faszt. Mintha érdekelne, hogy a három diplomám közül melyik honnan van... :)
2022. júl. 25. 20:46
 12/20 anonim ***** válasza:

Mindenesetre undorító és rettenetesen primitív, mikor valaki az alapján ítél meg egy szakembert, hogy hol szerzett diplomát. De informatikusként már az is abszurd, ha az alapján, hogy van-e neki. Mintha nem tanulnánk amúgy is mindenhonnan. Mintha egy embernek nem lehetne ezer helyről papírja és tudása.

Ugyanilyen nevetséges az is, mikor valaki, akinek van bölcsészettudományi területen ia diplomája, hülyébbnek számít és jobban lenézik, kiröhögik, mintha semmit sem csinált volna abban az időben.

Szerintem pont az lenne a lényeg, hogy egyenrangú kollégákként megvalósuljon normális csapatmunka. Mert hogy én biztos nem dolgoznék együtt egy olyan féreggel, aki leír az alapján, hogy milyen intézményben kezdtem a karrierem x éve, az biztos.

Emberek vagyunk, nem diplomák.

2022. júl. 25. 20:54
 13/20 anonim ***** válasza:

12# Ja ... ha 1-1 emberről specifikusan beszélünk akkor teljesen jó, amit írsz, de ha nagy csoportolról beszélünk, akkor már tudunk általánosítani és különféle konklúziókat levonni.

Van olyan, aki 8 általánossal olyan elhivatott, ügyes és gyorsan tanul, hogy lehet a legjobb fejlesztő a világon (Jó ez egy baromság. Nincs objektívan legjobb fejlesztő, de remélem érted mire gondolok), ettől függően ha az össze 8 általánost végző emberről beszélünk, akkor már le ki lehet olyanokat jelenteni, hogy "Kisebb valószínűséggel képes X dologra.", "Kevesebbet ért Y dologhoz" stb...

Ugyanezt el lehet játszani diplomás és diploma nélkülire is meg persze X egyetemen végzett és Y egyetemet végzettre is, főleg ha itt általánosságban a kezdőkről beszélünk, nem a senior kollégákról.

2022. júl. 25. 21:01
 14/20 anonim ***** válasza:
96%

Színvonalasabb a BME? Nem igazán.

Nehezebb a BME? Abszolút (bocsi minden önérzetes OE-stől meg SZTE-stől, de láttam ZH-kat meg laborfeladatokat).

Jobban tudsz a BME után önállóan problémákat megoldani? Igen (mert 1000x hagynak egyedül ismeretlen technológiákkal).

Lehet jobb szakember egy OE-n végzett? Igen (ha olyan készségei vannak).

Jobban szeretik a cégek a BME-s papírt? Igen.

Az egyetem neve miatt magasabbak a ponthatárok? Valószínűleg igen.

Megéri a BME-re jönni? A franc se tudja. De lassan az igen felé hajlok.

/Mesterképzést frissen végzett BME-s, aki most helyezkedett el/

2022. júl. 25. 21:47
 15/20 anonim ***** válasza:
27%

Röhögni valakin, mert (más) egyetemre jár.

Az komoly gecı

2022. júl. 25. 22:20
 16/20 anonim ***** válasza:
91%
Nekem a bme többet vett el az életemből úgy általánosságban a szivatással, mint amennyit szakmailag adott. Sőt, előrébb volt az, aki velem ellentétben nem csak a szakgyak alatt tudott dolgozni... Franc tudja h megérte-e...
2022. júl. 25. 22:38
 17/20 anonim ***** válasza:
92%

"Van oe-s és bme-s diplomám is."

Ha ugyanabból, akkor sem tudsz jó összehasonlítást tenni, mert az első után már csak cizellálódott az agyad. Kellett volna egy Men in Black-es agykisütő a kettő közé, de akkor meg hogyan hasonlítod össze a kettőt a második után?

"undorító és rettenetesen primitív, mikor valaki az alapján ítél meg "

És mégis, tán az észak-koreai egyetemeken (ha vannak olyanok) kívül az egész világban erre épít az oktatási intézmény, hogy a (jól megérdemelt!!!) hírneve miatt lesznek hajlandóak tömegével jelentkezni a fiatal bolygólakók, a tetemes tandíjakat lobogtatva.

Egyébként sajnos valóban vannak sznobok és sznobabbak, ezeket éppúgy el kell viselni, mint minden másféle bunkóságot, ami minden nap szembejön. Bár én a régi nevű rendszerben (üzemmérnök kontra "okl." mérnök) kizárólag csak azt tapasztaltam, hogy a főiskolát végzetteknek volt rendkívül jól fejlett kisebbrendűségi érzésük. Normális ember is megkérdezi, hova jártál, mert lehet, hogy vannak közös tanárok, akiknek a szokásain lehet nevetni.

2022. júl. 26. 09:19
 18/20 anonim ***** válasza:
68%
Nincs jelentos kulonbseg. Magyar egyetemekrol beszelunk, ne nevettessetek ki magatokat. Aki a papirjatol var szinvonalat, nem a sajat teljesitmenyetol, amit barhol nyujthat, az menjen ki egy ivy league suliba vagy valami hasonlo helyre, ne itt egesse magat azzal h bmeskent/elteskent elhiszi magarol.
2022. aug. 9. 10:40
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Igen.
2022. aug. 22. 17:53
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy viszonylag nívós helyen dolgozom fejlesztőként. Alapvetően kutatási vonalon mozog a cég az iparban, nagyon sok többdiplomás, doktor is támogatja a fejlesztők munkáját. Informatikusok, matematikusok, villamosmérnökök.

Az alkalmazottak zöme oe, bme, elte szakjairól került ide, de van pár vidéki egyetemen végzett kolléga is (budapesti a cég, érthető, ha kevesen). A közvetlen csapatomban is vannak mindhárom egyetemről.

Mind kiváló szakemberek és elég intelligensek ahhoz, hogy ők se ebben mérjék a kollégáikat. Ez a való élet, itt már nincs dedós presztízsvita, itt nem diplomák ülnek az asztalnál, hanem szakemberek.

Szeretném, ha ebben a mentalitásban gondolnátok más egyetemek hallgatóira. A jövőben a kollégáitok lesznek, egyenrangú, vagy akár magasabb szintű kollégák.

2022. aug. 24. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!