Mi a különbség mérnökinformatikus szakon belül az egyes egyetemek között?
Elsősorban nem is a diplomáért mennék.
Csak azt nem tudom melyik nyújtja a legjobb oktatást, hogy a legtöbb tudát szerezhessem meg.
Köszi a választ :)
Ha a legtöbb tudás: BME. Bár valószínűleg le leszek pontozva, mert itt gyk-n valamiért nem szeretik a helyet. :D
De úgy számolj, hogy ott elég keményen visszakérik az anyagot(mondjuk kb minden műszaki egyetemen), a felvettek több mint feléből soha nem lesz mérnök.
Ez így van ahogy mondod. Olyan anyagokat adnak le, amit egy szoftverfejlesztő nagyrészt nem fog hasznosítani. De ácsi, itt mióta beszélünk szoftverfejlesztőkről? Mérnökinfósokról beszélünk, azaz a kérdező illetve a szakra jelentkezettek*, egy olyan képzést képzelnek el, ahol amellett, hogy megtanítanak programozni, az egyetem munkatársai belevezetnek a villamosmérnökségbe is. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy villamosmérnökként eltudnak helyezkedni(inkább úgy van, hogy aki villamosmérnöknek megy az villamosmérnöknek, szoftverfejlesztőnek és e kettő között lévőknek mehet el dolgozni). De valamelyest belátnak az áramkör tervezésbe, a hardverkódolásba(assembly, verilog), magába az elektronikába.
Szóval feleslegesnek nem mondanám, igazából ember válogatja. Ezért mondtam, hogy több tudást a BME MI nyújt, nyilván kérdés, hogy a kérdezőnek kell-e az a + tudás. :)
De egyik diplomával sem lesz baj elhelyezkedésnél az biztos.
*: Ezt azért érdemes megemlíteni, hogy ez nem teljesen igaz, hiszen nagyon sok ember pont emiatt gondolja meg magát nálunk mérnökinfó ügyben, mert rájönnek, hogy a mérnöki része nem is érdekli őket, így valóban feleslegesek azok a tárgyak + egy nyűg is lesz a képzés.
Így van. Így akit nem érdekel az ne oda menjen. :D.
Ahogy látom megjöttek a lepontozók is, kb minden BME-hez akár minimálisan kapcsolódó kérdésnél megjönnek :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!