Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Töröltem az idei jelentkezései...

Töröltem az idei jelentkezéseimet a felvin, de még nem kaptam róla mailes értesítőt, hogy megtörtént, akkor most sikerült törölni vagy nem?

Figyelt kérdés

pár napja itt adtatok tanácsot, hogyan kell törölni.

sorrendmódosítás, majd törlés.

az oktatási hivatalnál is ezt javasolták, mivel az idei szóbeli felvételit több okból ki kellett hagynom.

tegnap tehát töröltem, de azt írta ki a felvi, hogy adatfeldolgozás folyamatban.

most megnéztem a mailjeimet de még nem kaptam a felvitől értesítést, hogy törölték.

mikor februárban jelentkeztem egyetemekre, kaptam visszaigazolást, h. sikerült kitöltenem az adatlapokat, de most a törlésről nem.

ma éjfél a határidő.

most akkor aggódjak, vagy sikerült törölni?

2022. júl. 7. 11:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%

Ennek is megvan az átfutási ideje, nem kell izgulni.

Amúgy miert is aggódsz? Ha véletlen felvesznek valahova, akkor nem iratkozol be és kész.

2022. júl. 7. 11:46
 2/15 A kérdező kommentje:
mondom nem mentem el felvételizni, mesterképzésről van szó, nem pontok alapján, hanem felvételivel lehet bekerülni.
2022. júl. 7. 12:24
 3/15 anonim ***** válasza:
86%

Ha meg el sem mentél felvételizni, akkor teljesen mindegy, semmi következménye nincs.

De amúgy igen, kell idő, amíg adminisztrálják.

2022. júl. 7. 12:52
 4/15 anonim ***** válasza:
Én 2 éve mondtam vissza, akkor úgy volt, hogy csak simán módosítás címszó alatt töröltem minden helyet, majd július 14-én kaptam a felviben az OH-tól egy levelet, hogy a felvételi eljárást megszüntetik, indolás, hogy "A Jelentkező a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban benyújtott jelentkezési kérelmét visszavonta, így az eljárást a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.) 41/F. § (1) bekezdésének b) pontja alapján megszüntetem."... Szóval csak ennyi lesz, de várni kell, majd csak 7-e után kapsz ilyet. De egyébként ha felvesznek, az se kötelez semmire, csak nem mész el beiratkozni.
2022. júl. 7. 13:09
 5/15 A kérdező kommentje:

4

köszi

és ez ugye nem érinti a még rendelkezésemre álló, ingyenes féléveket a FIR-ben?

ezzel nem vész el semmi, remélem.

2022. júl. 7. 13:24
 6/15 anonim ***** válasza:

Már hogy a manóba érintené?

Ugye, csak viccből kérdezel ilyet egy alapdiplomával? Akkor érintené a féléveidet, HA jekentkezel a képzésre, HA elmész felvételizni, HA van elég pontod a szakra és felvesznek és majd beiratkozol és majd aktiválod a félévedet.

2022. júl. 7. 14:33
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem, nem érinti. Érettségi után mikor otthagytam az szakomat (amiből aztán mégis lediplomáztam), nagyon kerestem az utamat, először felvételiztem máshova, fel is vettek, aktiváltam is a félévet, az órarendet is megcsináltam, de aztán beiratkozás előtti napokban rájöttem, hogy szép meg minden, de én ezt mégse akarom és nem mentem el rá, nem veszett el semmi, csak beirakozás hiányában nem jött létre jogviszony. Utána évben meg visszavontam mindent és pótfelvételivel visszamentem oda, amit először elkezdtem.
2022. júl. 7. 14:43
 8/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, te ugyanaz vagy, aki már 2* megkérdezte, hogy baj-e, ha nem megy el a szóbelire? Nem rosszból, de nagyon parásnak tűnsz. Természetesen nem érint hátrány, nem fognak automatikusan elutasítani ha újra jelentkezel, nem lesz kevesebb ingyenes féléved sem azért, mert kihagytad a felvételit, sem a törlés (késői) leadása miatt. Nyugodj meg, nem kell ennyire ráfeszülni, nem lesz semmi baj.
2022. júl. 7. 15:14
 9/15 A kérdező kommentje:
remélem..
2022. júl. 7. 15:43
 10/15 A kérdező kommentje:

naa sikerült képernyőfotót készíteni a jelentkezésem törléséről, és azt írta ki a rendszer mindhárom törölt egyetem helyett, hogy JELENTKEZÉSI HELY KIZÁRÁSA.

akkor minden oké, ennek kell lennie? (olyan furán hangzik ez) és mellette ott van, h. a rendszer elfogadta a törlést.

2022. júl. 7. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!