Hányszor lehet államvizsgázni?
Tavaly sajnos nem sikerült a szóbeli államvizsgám. A védés 5-ös lett,azonban a szóbelire nem tanultam sokat és lefagytam.
Most már csak a szóbelit kell megismételnem,tanultam is sokkal többet,de nagyon félek.
Ha nem sikerülne, akkor még 1x megpróbálhatom? Vagy összesen csak 2x lehet?
(Hallottam,hogy na buktattak egy olyan lányt,akinek ez volt a 2.próbálkozása).
BGE-ről van szó.
Nem itt kell ajvékolni, hanem a szabályzatot kellett volna elolvasni.
A hallgató a végbizonyítvány megszerzését követően bocsátható záróvizsgára. A záróvizsga a
végbizonyítvány megszerzését követő vizsgaidőszakban a hallgatói jogviszony keretében, majd
a hallgatói jogviszony megszűnése után, két éven belül, bármelyik vizsgaidőszakban, az érvényes
képzési követelmények szerint letehető. A végbizonyítvány kiállításától számított második év eltelte után a záróvizsga letétele feltételhez köthető, melyről a szakvezető dönt. Ha a hallgató a
végbizonyítvány megszerzését követő két év után tesz záróvizsgát, a teljesítendő új követelményekről a szakvezető dönt. A hallgatói jogviszony megszűnését követő ötödik év eltelte után záróvizsga nem tehető.
Igen azt tudom hogy két évig lehet,olvastam.
Azt viszont nem írja,hogy hányszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!