Egyetértetek abban hogy a tanári szakon kénne valami rostaviszga amivel valahogyan kiválogatják azokat a tanárokat akik bizonyítottan alkalmasak a gyerekek nevelésére,bánására?
Megtörtént!
Helyszín, egy hazai, neves egyetem dékáni irodája. Jelen van a dékán, én, meg a pénzügyi vezető.
Beszélgettünk és felhozódott a biztonság. Kérdem, hogy itt van-e rendszeres drog és pia szűrés a diákoknak? Mire a dékán ilyet szól: "Hülye vagy? Nem maradna hallgatónk, és munkanélküliek lennén, ha mindenkit kirúgnánk aki piás/drogos."
Van tanári alkalmassági vizsga.
Tavaly végeztem matematika fizika szakos tanárként (a diplomakövetelmények miatt még középiskolásként lenyelvvizsgáztam). Látva a kezdő tanári fizetést inkább elmentem egy multihoz sima ügyintézőnek kétszeres fizetésért. Nem én vagyok az egyetlen a szaktársaim közül. A mat-infos barátaim közül senki nem ment el tanárnak.
Mivel tanárhiány van ezért szinte bárkit alkalmaznak az iskolákban csak legyen meg a végzettsége. Az iskolákba egy meghirdetett állásra nem jelentkeznek tömegével (jó ha van 1-2 jelentkező). Így nincs miből rostálni.
A hosszú tanári gyakorlatom alatt négy iskola adott nekem álláslehetőséget de visszautasítottam mindet.
A képzésem az állam szempontjából pénzkidobás volt. Mai fejjel biztosan máshová adnám be az egyetemi jelentkezési lapot.
Érdekes viszont, hogy aki tanítana, azt meg nem engedik. Pl. az ismerősi körből, nem vettek fel tesitanárnak sem harcművészeti edző, sem fittnesz edző ismerősömet sem. Vagy anno karosszéria lakatos mester ismerősömet rúgták ki majd 30 év(!!!) után, mert hirtelen kellett a tanári diploma.
Érdekes viszont, hogy az anatómia tanárom meg "csak" orvos volt, és semmi tanár papírja nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!