Miért van az, hogy Tiszaderzsen bezzeg kenguruparkra van pénz, de óvodára és iskolára nincs?
#11: A 2011-es népszámlálás adatai szerint Tiszaderzsen 197 fő 14 éves vagy annál fiatalabb élt. Feltételezem, hogy nem változott nagyon ez a szám (nem ismerem a helyi viszonyokat, ha sok kisgyerekes család költözött oda, akkor az okfejtésem nem érvényes), úgyhogy évfolyamonként átlag 15 gyerekre lehet számítani. Erre a létszámra a jelenlegi pedagógushiány mellett nem lehet óvodát vagy iskolát alapítani (oké, az óvoda nagyon neccesen és nagyon jelentős önkormányzati támogatással még lehet, hogy beleférne). A környező települések közül nincs nagyon olyan, ami jelentősen közelebb lenne Tiszaderzshez, mint egy nagyobb, óvodával és iskolával már ellátott településhez, úgyhogy onnan sem nagyon lehetne számítani gyerekekre.
Zichyújfalun valószínűleg régóta működik óvoda és iskola, megszokott rendben begyűjtve a környező kistelepülések gyerekeit. Persze lehet más is az ok, de én elsőként erre tippelnék.
15
Most a kíváncsiság kedvéért rákerestem, van óvoda. Nálunk vagy 10 gyerek van, de itt is van. Iskola nincs, de csak mert 5 fő per évfolyam volt. Megnéztem náluk az iskolát is, náluk legalább alsó osztályokat megtartották. Akkor mire gondolhatott a kérdező? Arról nem tehet a község, hogy nincs gyerek. Uniós pályázat nyilván nincs arra, hogy szüjetek valahonnan egy rahedli kölyköt, csak ilyenekre, hogy pl állatpark. Most ez van, ezt kell szeretni. Erről nem tehet az Önkormányzat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!