Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik szakon érdemes továbbta...

Melyik szakon érdemes továbbtanulnom?

Figyelt kérdés

Most vagyok 11.es. Jelenleg kettő előrehozott érettségim van: német 5 és infó 3. Idén németből nyelvvizsgázok (B2). Jövőre pedig töri emeltet csinálok. Pécsen tervezek továbbtanulni.

Alapjában véve 4 szak van ami iránt érdeklődök:

Történelem, politikatudomány, nemzetközi tanulmányok, pszichológia. Esetleg szóba jöhet még a jog illetve a szociológia.

Melyiket érdemes választani felvételi ponthatár, teljesíthetőség, elhelyezkedés, jövőbeli megélhetés alapján?

2022. jún. 6. 11:04
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából jelenleg és is a jogon gondolkodok utána pedig esetleg megcsinálnék egy nemzetközi tanulmányok mesterszakot (elvileg így lehetséges). Persze itt minden egy hatalmasnagy feltételes módban van.
2022. júl. 5. 23:16
 12/24 anonim ***** válasza:
12%
Lehet, hogy rosszul tudom, de jog után nem tudsz mesterre menni, mivel az osztatlan mesterképzés. Vagy te ezt honnan hallottad, hogy lehet így?
2022. júl. 5. 23:19
 13/24 A kérdező kommentje:
A törit a politológiát és a szociológiát elvetettem, mivel rengeteg gyakorikerdesek oldalon írták hogy ezeknél nehéz az elhelyezkedés. A pszichológiát az előző válaszolóknak köszönhetően offolom (még1szer köszönöm a segítséget).
2022. júl. 5. 23:21
 14/24 A kérdező kommentje:
#12 akkor valamit félreolvastam a felvin.
2022. júl. 5. 23:21
 15/24 A kérdező kommentje:
#12 A Felvételi tájékoztató, 3. sz. táblázat. alapján néztem
2022. júl. 5. 23:23
 16/24 anonim ***** válasza:
18%

Nem tudom, de nekem ez nagyon gyanúsnak tűnik, nehezen tudom elképzelni, hogy ezt így lehet.

Nem kekeckedni akarok, de egyébként a joggal sincsenek jobb elhelyezledési lehetőségek, mint a törivel vag a szociológiával.

2022. júl. 5. 23:48
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

#13 Egyébként érdemes más forrásból is tájékozódni, és az alapján dönteni. Itt gyakorikérdéseken szinte mindegyik szakról lehet olyan véleményt találni, hogy szar, meg büfészak, majd mehetsz a mekibe, szóval erre nem feltétlen alapoznék. Én azt javaslom nézd meg ezeken a szakokon a mintaterveket, hogy lásd melyik tetszik jobban.

Hiába keresel havi nettó ötszázat, ha a meló minden egyes percét gyűlölöd.

2022. júl. 6. 19:42
 18/24 anonim ***** válasza:
80%

Egy sima szociológia BA-val mindenképpen nehéz elhelyezkedni, érdemes egy mesterképzést is elvégezni, pl Data scientist. (bár a legtöbb alapképzésről elmondható, hogy önmagában semmit sem ér). Kissé matekosabb a szak a többinél, de teljesíthető.

Pszichológia, jog felejtős, előbbi azért, mert rengeteg idő és pénz elvégezni, s ha nem vagy elég elhivatott, akkor feleslegesen pazarlod az életed és erőforrássaid egy olyan szakra, melyben nem is biztos, hogy el fogsz helyezkedni, jogászból pedig annyit képeznek már, hogyha nincs protekciód, esélyed sincs normális állást találni a szakmádban.

A nemzetközi tanulmányok szakot elvégezve dolgozhatsz pedig dolgozhatsz akár nagykövetségen is, az sem rossz. Politológiáról nem tudok nyilatkozni.

2022. júl. 8. 07:32
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

* erőforrásaid

* [...] szakot elvégezve pedig dolgozhatsz akár nagykövetségen is, [...].

2022. júl. 8. 07:34
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

A szociológia nagyon jó alapot ad az adattudomány szakmához, ha jó vagy matekból is. Például ELTE survey statisztika és adatanalitika mesterszak kell majd utána.

A jog is nagyon jó.

A pszichológia akkor jó, ha amúgy is szeretsz emberekkel foglalkozni.

A többi felejtős.

2022. júl. 8. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!