Az egyetemi szakot a képzési idő másfélszerese alatt nem sikerült elvégezni. Hogy lehet ezt feldolgozni?
Már az első félévben (2017) se ment, csak anyám nem engedte otthagyni. Volt csúszás, átsorolás, többszörös szakdolgozat bukás, ami csak kell. Nem volt egy eseménytelen 5 év. Most meg ez, elértem amit lehetett. Az ilyen hírek, amikor valami nem sikerül és jön a hivatalos levél, a szankció, egyszerűen kikészít. Egész nap keményen szorongva nyomtam az ágyat, hangosan csörgött a fülem, de legalább még éjszaka is ezen agyalok.
Hasonlóan járt ember létezik? Nem csak a kidobott 5 évem emészt, de a sikertelenség miatt felgyújtott jövőm is.
Ti kifizetnétek a képzés felét vagy dolgoznátok? A másik az hogy komolyan szeretnék még egyszer egyetemista lenni, de most normálisan és saját akaratból, egy újrakezdést lehetőséget adni magamnak a sikerhez.
Nálunk volt aki 2 hét alatt írta meg a szakdolgozatát. Ne viccelj már. Ha seg*hülye is vagy hozzá, egyszer még jól jöhet ez a diploma. A szakdolgozat, meg a 20, vagy 40 tétel egy nagy lófax. Még a legkreténebbek is megtudják csinálni. És ennek semmi köze ahhoz, hogy téged nem érdekel a szak. Kis utánajárással, meg ha beülsz a könytárba, simán meg van max 2 hónap alatt egy szakdolgozat.
Persze, könnyebb lesz a lelkednek, ha azt mondjuk, hogy igen, menjél csak másik szakra, fizetősre persze, mert már csak 1 éved van államilag támogatottan, éld az álmaid.
Ami persze így is van. DE. Ha már eljutottál a szakdolgozatig, és nem tudod megcsinálni, van egy rossz hírem. Akkor mindegyik szakkal ugyanez lesz a sorsod.
Tudod, már nem anyádat kellene hibáztatni, hanem fel kellene nőni.
Ha már felmerült más, én végig törtem magamat a szakon, hülye lenne valaki szándékosan egy ilyen sorsba belemenni.. Nem vagyok kretén meg ilyenek..
Továbbá 2 támogatott félévem van még. Az 5. év első féléve már nem volt ingyenes mert túl volt a +2 ingyen féléven, a mostani tavasziban pedig már abszolválva voltam. Az új kinézett szakom pedig 3 éves, és abban akarnék majd dolgozni is.
A felnövés dolog is érdekes, anyámmal már nem is tartom a kapcsolatot, a fent írt problémáról sem tud. Egyedül vagyok a bajnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!