Hogy gyakoroljuk a helyesírást?
Figyelt kérdés
Most 2 -os,és szörnyű,(adsz helyett atc)2010. szept. 18. 12:59
1/5 anonim válasza:
Olvass sokat. Könyveket, ne bulvárlapokat vagy.
3/5 anonim válasza:
Szerintem jót tenne az olvasás. Ha látja leírva, szerintem meg fogja szokni, hogy hogy kell írni a szavakat.
4/5 anonim válasza:
Nálunk második osztályban rengetegszer kellett másolni. Kijelölt szövegrészt a füzetbe. Ezzel is rögzül a helyesírás.
A másik a tollbamondás, és utána a saját hibák kijavítása.
Szóval ha otthon gyakoroltok, akkor te diktálsz neki szavakat, rövid mondatokat, aztán ha kész, aláhúzod ami nem jó, fölé írod, hogy kell helyesen, és utána neki le kell írnia újra azokat, amiket elrontott.
De őszintén szólva ezeket az iskolában a tanítónéninek kéne gyakoroltatnia a gyerekekkel, csak persze tudom hogy megy ez, a gyakorlásra jut a legkevesebb idő, annyira siettetik a gyerekeket.
5/5 anonim válasza:
Másodikban még semmi probléma nincs azzal, hogy mondjuk "atc". Ő úgy írja le, ahogy kiejti. Honnan tudná, hogy másképp kell. Ő nem áll neki szótövet meg toldalékokat keresni. Az első év csak azzal telt, hogy egyáltalán megtanulta a betűket felismerni, összeolvasni és másolás útján leírni. A helyesírás fokozatosan javul ugyanúgy, mint az immunrendszer, a kézügyeség stb. Ne ijeszd el rengeteg gyakorlással, pláne ne szídással. Ahogy egyre többet olvas, vizuálisan rögzül benne a szavak képe, és már nem csak a betűk megformálásával lesz elfoglalva, egyre inkább javulni fog. Tanul - ennek van itt az ideje, nem annak, hogy egyszerre mindent tudjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!