Mennyire érdemes diákhitelt felvenni?
Úgy tudom, hogy elég kedvező. Szeretnék a szüleimtől függetlenedni, koliba megyek és úgy gondoltam, hogy amíg nem sikerült megszokni az egyetemet, nincs munkám, addig abból élnék.
Arra is vonatkozik olyasmi, hogy utána Magyarországon kell dolgozni? A Corvinusra szeretnék menni, és azutan nem kell mo.-n dolgozni.
Milyen hatranyai vannak, vannak kisbetus reszek, amikrol nem nagyon beszelnek?
Igazából már buktatója nem nagyon van, főleg a korábbiakhoz képest. 2% os a kamat rajta ami főleg ilyen inflációnál gyakorlatilag elveszik.
És a Magyarországon maradás az egyetemi ingyenes félévekre vonatkozik de ott is van 20 éved hogy félévenként 5 hónapot összeszedj. Átlapoztam a feltételeket és hitelre nem láttam ilyet.
Ami hátrány h azért nem kevés adóssággal kezded az életedet, még kolinál is havi 100 ezer simán el tud menni, a lakhatásra, kajára, ruhára és egyebekre. Azaz félévente 500 ezer + lesz a hiteled. Az egy BSc képzés alatt 3.5 milla + kamat.
És ha értelmes időbe akarod letörleszteni és nem évtizedekig akkor az havi -70-80 ezer forint 4-5 éven át.
Kezdő fizetésnél az azért nem kellemes, főleg ha nem jól fizető pályán mozogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!